Krämig svampsoppa med champinjoner

Krämig svampsoppa med champinjoner är något jag har fastnar för just nu. Så mustigt och gott under kallare dagar.

Krämig svampsoppa med champinjoner

Krämig svampsoppa med champinjoner

Idag tog vi en promenad och Innan promenaden åt vi till lunch en god svampsoppa som jag brukar göra ofta. Jag brukar ha i champinjoner men det går bra att blanda svampsorter också. Till soppan serverade jag supergoda brödskivor med en stark tomatröra som jag gjorde igår.

Krämig svampsoppa

Ingredienser

  • 1 st gullök
  • 3 msk olja
  • 200 gr champinjoner
  • 8 dl vatten
  • 1 st buljong
  • 1 dl grädde

Instruktioner

  • Fräs lite finhackad lök tills det blir mjukt och karamelliseras.
  • Tillsätt skivade champinjoner, buljong och vattnet. Ge det ett uppkok och låt det sedan koka på låg värme i cirka 10 minuter.
  • Tillsätt sedan salt, peppar och grädde och laga i 5 minuter till. Mixa igenom soppan och servera varm.

Stark tomatröra
10- 12 st tomater
4-6 st charliston paprika
2 st röd spetspaprika
3 st chili
1 st gullök
3 msk olja
Salt, peppar

Sätt ugnen på 225 grader. Baka tomater och paprikor i ugnen tills de mjuknar. Mixa dem i en mixer.
Fräs löken i olja tills den får färg.  Tillsätt de mixade grönsakerna, salt, peppar och chilin. Koka på låg värme och rör ständigt om så att det inte bränns fast i botten. Jag tog inte tid men det tog kanske en halvtimme tills det tjocknade. Sedan la jag upp röran i burkar. Det blev sååå gott. Prova gärna om ni har skördat mycket tomater!