Hemmagjorda fiskpinnar med potatismos

Jag såg ett recept på egna fiskpinnar i tidningen Laga Lätt och har länge haft i tankarna att göra egna Hemgjorda fiskpinnar med potatismos. Se recept på hemmagjorda fiskpinnar nedan. En återkommande vardagsfavorit på middagsbordet.

Hemmagjorda fiskpinnar med potatismos
Hemmagjorda fiskpinnar med potatismos

Hur man gör hemmagjorda fiskpinnar?

Igår kväll köpte jag ett paket sejfilé och stekte goda fiskpinnar med pankopanering till middag. Jag läste någonstans att det inte finns lika mycket omega-3 i sejfilé och att man istället kan använda laxfilé om man vill det. Valet är ditt.

Till de panerade fiskpinnarna gjorde jag potatismos och serverade med thai sweet chili sås och en god grönsallad. Maträtten uppskattas av barn, sonen på 3 år, som åt upp fiskpinnarna i ett race men potatismosen gick det inte lika bra med. Misstänker att jag råkade ha i lite för mycket pressad vitlök, får vara mer försiktig nästa gång. 

Omega-3 i egna fiskpinnar minskar inflammationer

Idag får vi i oss för mycket omega-6 fetter, vilket ökar inflammationer i kroppen. Därför är det viktigt att ha en balans mellan omega-3 och omega-6. Omega-3 har många fördelar på hjärta och kärl, hjärna samt också fördelar mot vissa sjukdomar såsom ADHD, depression, demens.

I en studie med fiskolja såg forskarna att patienter med ledgångsreumatism förbättrades av det, patienterna upplevde mindre ömhet och stelhet på morgonen. Du kan äta lax eller valnötter, men enklast är nog att ta kvalitativa kosttillskott (Bra Omega-3 kan du handla bland annat på Bodystore).

Hemmagjorda fiskpinnar med potatismos

Supergoda fiskpinnar recept
Förberedelser5 minuter
Tillagningstid30 minuter
Måltid: Huvudrätt
Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • 700 gr sejfilé
  • 2 uppvispade ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl ströbröd
  • 100 gr smör
  • Salt peppar

Instruktioner

  • Skär det upptinade fiskblocket i fiskpinne storlekar och salta&peppra lätt på ena sidan.
  • Doppa fiskpinnen i vetemjöl, uppvispat ägg och sist i ströbröd.
  • Stek i smör cirka 3-5 minuter på varje sida tills de får färg.

Om du vill äta mer fisk så testa detta goda recept Lax med spenat!