Poutine – kanadensisk pommes frites

En kanadensisk maträtt Poutine – pommes frites med cheddar och brunsås

Poutine - Pommes frites med cheddar och brunsås
Poutine – Pommes frites med cheddar och brunsås

På vår temakväll med länder lagade vi även denna enkla goda rätt.

Laga perfekta enkla pommes frites:
När jag tillagar pommes frites gör jag det på mammas sätt, då det går snabbt och smakar bra. När jag kollar på recept på nätte är det lite fler steg med att tvätta potatisarna när man skärt dem, sen torka dem och sedan förfritera och fritera en gång till för att få en krispig yta. Då jag uppskattar att laga mat är enkelt och går snabbt, de flesta av mina recept är förenklade med få ingredienser, så därför skivade jag potatisarna. Värmde upp oljan till 180 med en termometer och la i en del av potatisarna. Lät de friteras och vände på dem emellanåt, så de fick färg på båda sidor. Jag har kanske i 3-5 dl olja. När de har friterats i ungefär 10 minuter och börjar få färg tar jag ut dem och lägger över de i en sil för att överflödig olja ska rinna av. Jag torkar även av överflödig fett lätt med hushållspapper.

Poutine – pommes frites med cheddar och sås

Måltid: Huvudrätt
Kök: Kanadensiskt

Instruktioner

  • Tillaga pommes frites.
  • Tillaga din brunsås.
  • Servera varma pommes frites med cheddar och brunsås.