Lotus biscoff cheesecake i glas smakar himmelskt och är enkel att svänga ihop. Biscoff cheesecake är en len, krämig och oemotståndlig no-bake dessert. Med en krispig botten och mjuk fyllning ser den lika bra ut som den smakar, jag lovar.
Lotus cheesecake recept
Biscoff cheesecake recept svämmar över på sociala medier, även känd som Lotus Biscoff. Namnet biscoff antyder på BIScuit och COFFee och kommer från en smakrik pepparkaksliknande kex från Belgien. Det bästa med detta recept är att den inte går in i ugnen alltså ett no-bake recept och är väldigt enkel att baka.
Biscoff spread: tillgänglig i visa butiker, börjar bli vanligare. Använd smooth Biscoff spread. Om du inte hittar den kan du använda Dulce de leche.
Biscoff cookies: Biscoff kex. Om du inte får tag i dessa använd hälften pepparkakor hälften digestivekex.
Cream cheese: Använd en vanlig färskost för att få rätt konsistens.
Tips för att lyckas med din biscoff cheesecake
Se till så att botten är sval innan du lägger på fyllningen, annars kan det bli vobbligt. Färskosten till fyllningen bör vara rumsvarm för att ge rätt konsistens till din cheesecake. Du kan göra flera cheesecakes i glas eller i en springform.
För glutenfritt biscoff cheesecake: Mixa dubbla mängden glutenfria kakor, lika delar glutenfria digestivekex och glutenfria pepparkakor, men behåll samma mängd smör. Lotus Biscoff spread är inte glutenfri och du kan byta ut den mot dulce de leche. Hoppas det smakar.
Förvara cheesecake: Cheesecaken kan du förvara i cirka 3 dagar i kylen och du kan fortsätta njuta även dagen efter.
Se steg-för-steg video på hur man bakar Lotus Biscoff cheesecake
Biscoff cheesecake i glas
Ingredienser
Botten:
- 100 g smör
- 30 stycken Lotuskex
Fyllning:
- 400 g färskost
- 3 dl vispgrädde
- 2 dl florsocker
- 1 msk vaniljsocker
Topping:
- 1 burk Lotus Biscoff spread à 400g
- 1 dl vispgrädde
- smulade Lotuskex att garnera med
Instruktioner
- Använd en form med diameter på 23 cm.
- Mixa kexen till ett fint smul. Smält smöret och blanda ihop jämnt med kexsmulet. Tryck ut smulet i botten på formen. Vila formen i kyl medan du gör fyllningen.
- Vispa ihop färskost, florsocker, vaniljsocker krämigt. Vispa grädde krämigt och vänd samman till en jämn smet.
- Smeta ut fyllningen jämnt över botten. Ställ i kylskåpet under tiden du förbereder toppingen.
- Öppna en burk Lotus Biscoff spread och värm burken i microvågsugnen i 30 sekunder, så blir det lättare att få ett jämnt lager över cheesecaken.
- Ställ i kylskåpet för att stelna i minst 2 timmar innan du toppar med vispad grädde och smulade lotuskex.
Prova även lotus biscoff tiramisu recept! Eller denna somriga godaste cheesecake med jordgubb
Lämna gärna en kommentar om receptet nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagram, youtube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3