Efterrätter med citron känns väldigt friskt och är svårt att bli trött på. När det blir över lemon curd kan du snabbt svänga ihop en citron cheesecake lemon curd till fika. Somrigt och friskt passar bra en varm dag i solen!
Ett tag hade jag fastnat för lemon curd. Så himla gott och det går ju även lika bra att använda till bakverk som pålägg på mackan. Så har du några citroner som håller på att bli dåliga se till att använda dem till en cheesecake lemon curd eller varför inte göra en frisk och läskande lemonad dryck.
Fördelar med citron
Citron är basisk och hjälper till att balansera vårt ph-värde. Därför har jag som vana att försöka dricka ett glas citronvatten på morgonen.
Cheesecake lemon curd
Ingredienser
- 10 digestivekex
- 75 g smör
- Fyllning
- 500 g Kesella kvarg
- 1/2 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 äggulor
- Lemon curd
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°. Krossa kexen i en matberedare eller mortel.
- Smält smöret och blanda det med kexsmulorna. Tryck ut massan i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen cirka 7 minuter.
- Mixa eller vispa samman, kvarg, socker, vaniljsocker och äggulor till en jämn smet. Bred ut massan i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 minuter. Bred på lemon curd och ställ i kylen så att det svalnar.
Prova denna goda no bake recept på biscoff tiramisu!
Lämna gärna en kommentar om receptet nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagram, youtube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3