En enkel vegetarisk rätt zucchini lasagne på rostad zucchini med massor av ost som mozzarella, ricotta, parmesan tillsammans med en god tomatsås. Enkelt zucchini recept i ugn som du lagar snabbt.
Zucchini lasagne
Massor av ost blir riktigt gottigt och smälter. Det som också utmärker den här vegetariska zucchini lasagne receptet är att den inte är lagad på några lasagneplattor. Utan du använder grönsaken till att fylla ut lagren som plattor. Detta gör att lasagnen blir utan kolhydrater, för dig som vill äta mindre kolhydrater. Jag försöker äta mer grönsaker, som också i för sig innehåller kolhydrater, men då med mer näring och vitaminer. Så en perfekt lasagne för den som inte äter gluten. Och som sagt väldigt gottigt med massor av smält ost till. Den goda tomatsåsen tillsammans med zucchini plantan blir väldigt gott.
Zucchini lasagne utan plattor
Ingredients
- 4-5 zucchini, skivad
- 1 dl parmesan ost
- 1 st mozzarella, smulad
- 4-5 dl tomatsås
- 2 tsk oregano
- 3 msk basilika
Ricottasås
- 3 vitlöksklyfta pressad
- 3 dl ricottaost
- 1/2 dl parmesanost
- 1 st ägg
- 1 salt
- 1 tsk svart peppar
- 1/2 kruka färsk basilika, dekorera
Instructions
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Rosta skivade zucchini i ugnen 15 minuter. Låt svalna.
- Ricottasås: Blanda ihop ingredienserna.
- Lägg ihop tomatsås, ricottasås och zucchini vartannat lager i en form. Avsluta med mozzarella och parmesanost.
- Baka i ugnen cirka 30 minuter. Servera med färsk basilika.
Video
Laga även mina zucchini fritters, så goda!
Lämna gärna en kommentar om inlägget eller en recension nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagram, youtube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3
Låter som bra-att-ha-hemma-alternativ. Borde gå att använda till mer än pasta precis som du gjorde. Jag är ju inte så förtjust i pasta. Men man kan säkert röra ned dem i någon sås till annat.
Det är alltid skönt med backup-alternativ. Ibland köper jag hem Findus asieninspirerade frysportioner, och blir varje gång lika fascinerad över hur otroligt mycket tid jag får över den kvällen när jag varken behöver laga mat eller diska… nästa lite guilty pleasure. 😉
Hej,
har läst i många av dina inlägg att du köper färsk filodeg eller yufka från Turkiet och fryser in, såg också att du köper de från istiklal cadde i istanbul. Nu är det så att jag ska till just istanbul i slutet på maj, och undrar om du kunde skriva mer exakt var i istiklal cadde som du köper de från? Skulle bli så tacksam för svar! 🙂
Emmy: Ja jag kom på igår att de skulle passa bra i baguette med kyckling. Hur kan man inte älska pasta btw 😉
Helena: Jaa ibland 'är det skönt att slippa laga.
Sandra: Det kan ha ändrats sen jag var där. Fråga efter "Yufkaci" (uttalas yufkadji). Jag hämtar oftast från mammas hemstad, men det borde finnas färsk överallt i turkiet. Be dem lägga papper emellan för transporten så att degen inte fastsnar av värmen. Ha en trevlig resa.
Tusen tack för tipset! 🙂