Mangosallad till sommarbuffén

Servera denna goda och enkla mangosallad på sommarbuffén eller gör en stor sats till dig själv. En fräsch och färgglad somrig sallad med grönkål och mango som bas ingrediens tillsammans med en väldigt god och krämig korianderdressing.

Mangosallad-recept
Mangosallad recept
Mangosallad video

Mango nyttigt

  • Mango är näringsrik och innehåller mycket antioxidanter.
  • Mango och morötter innehåller båda betakaroten, som ger den orange och gula färgen. I mango finns betakaroten som omvandlas till vitamin A i kroppen och skyddar mot solens strålar.
  • Den är även rik på fibrer, som är viktiga för en bra matsmältning och håller dig mätt.
  • Både A och C vitamin är förstärkande för immunförsvaret. Vitamin C hjälper dig också balansera dina järnnivåer som är viktigt för de med rikliga menstruationer. Vitamin A skyddar också mot fria radikaler.

Fakta Mango

  • Skalet på mango är segt och du ska inte äta det
  • Mango mognar i rumstemperatur och du kan sedan förvara det i kylskåp i cirka 2 veckor. Du kan även frysa in den.
  • Fryst mango är bra för smoothies eller sallader.
  • Mango kan hjälpa ditt sötsug tack vare dess naturliga sötma

Mangosallad

Recept på somrig sallad
Tillagningstid15 minuter
Måltid: Sallad

Ingredienser

  • 1 påse Grönkål
  • 1 st Mango
  • 1-2 st Avokado
  • 1 st Gurka
  • 1 burk Majs
  • 1 st Rödlök

Dressing

  • 1/2 kruka Koriander
  • 1 st Vitlök
  • 1/2 dl Olja
  • 1-2 msk Citronjuice
  • 1/2 dl Cashewnötter
  • 3 msk vatten

Instruktioner

  • Blanda skivad grönkål, mango, gurka, avocado, rödlök, majs.
  • Dressing mixa koriander, vitlök, olja, citron, cashewnötter och tillsätt vatten (ca 3 msk) tills den blir slät.

Inspiration till goda sallader – kika här på mina 17 salladsrecept!

Lämna gärna en kommentar om receptet nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagramyoutube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3