Thai kycklingwok med grönsaker

Finns det något enklare att laga wokrätter. Jag brukar laga Thai kycklingwok med grönsaker och kokosmjölk och det var en av de första rätter jag lärde mig att laga.

Thai kycklingwok med grönsaker

Thai kycklingwok med grönsaker

 
Det bästa med wok är att barn vågar smaka på olika grönsaker. Antar att det är för att de är lite krispiga. För annars gillar dem inte kokta grönsaker så mycket här hemma. 

Recept Thai kycklingwok med grönsaker

Ingredienser, 2 portioner
2 st kycklingfilé
1 msk rapsolja
1 st skal av lime
Broccoli
Blomkål
1-2 morötter
4-5 Champinjoner
1 konservburk kokosmjölk
Salt&peppar
Chili (valfri)
 

Gör så här
 
  1. Börja med att bryna limeskalen i lite olja. Tillsätt sedan strimlad kycklingen och bryn tills den får färg men inte genomstekt, den ska ju koka i grytan sen.
  2. Hacka alla grönsaker till småbitar och lägg i woken. Woka på hög värme i några minuter. (Du kan också använda frysta färdiga wokgrönsaker för att göra det enklare i vardagen)
  3. Tillsätt sist i kokosmjölk och kryddor och koka lite till på medelvärme. Vill du ha i lite hetta kan du lägga i lite chili, så ger det god smak. Servera med ris och grönsallad.
Tips! Man kan byta ut kokosmjölk mot grädde och curry. Det är också gott.

Kika in på blomkålstaco med chilicoleslaw&koriandersås!