Blomkålstaco med chilicoleslaw & koriandersås

Dena krispiga och kryddiga blomkålstaco med chilicoleslaw & koriandersås är smakrik och munnen jublar av de goda smakerna. Med krispig ugnsbakad blomkål inbäddad i en stark sås, svalkande chilicoleslaw och en uppmjukande koriandersås kan det inte bli en bättre vegetarisk middag. Det här är en av mina favoritrecept som jag tycker att du borde ge en chans om du vill prova något nytt recept.

Blomkålstaco med chilicolelaw & koriandersås
Blomkålstaco med chilicolelaw & koriandersås

Blomkålstaco med chilicoleslaw & koriandersås

Jag tycker att detta vardagsrecept passar bra en fredag till middag, eftersom många äter tacos på fredagar. Smakerna av koriander, chili och den syrliga smaken från coleslawen höjer verkligen denna vegetariska maträtt till en annan nivå. Så vill du lyxa till det en fredag så tycker jag du definitivt bör bjuda på denna vegetariska tacos recept.

Är blomkål nyttigt

Blomkål är rik på C-vitamin och populär på grund av sin goda umamismak inom flera olika dieter som aip, paleo, LCHF, antiinflammatorisk kost. Den är en ersättare till kötträtter och blir väldig matig och god. Fibrerna i blomkål hjälper matsmältningen och ökar de goda bakterierna i magen. Så bjud in blomkål i ditt kök och laga blomkåls recept.

Blomkålstaco med chilicoleslaw & koriandersås

En vegetarisk taco med blomkål och goda tillbehör.
Förberedelser15 minuter
Tillagningstid30 minuter
Måltid: Huvudrätt
Kök: Svenskt
Keyword: Taco
Portioner: 4 pers

Ingredienser

Spicy pankopanerad blomkål

  • 1 blomkålshuvud
  • 5 dl naturell yoghurt (ex Planti)
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • En klyfta pressad vitlök
  • 0,5 tsk salt
  • 0,25 tsk svartpeppar
  • 2 msk srirachasås
  • Pankoströbröd
  • glutenfritt tortillabröd

Chilicoleslaw

  • 100 gr vitkål
  • 1/2 kruka koriander
  • 2 st morötter
  • hackad 1/2 chili
  • finhackad1 st citron
  • juice1/2 dl olivolja

Koriandersås

  • 2-3 klyftor vitlök
  • 1/2 kruka koriander
  • pressade 1/2 dl olivolja
  • 1 st citron juice
  • 1/2 chili finhackad
  • 4 msk hampafrön
  • Salt, peppar

Instruktioner

Spicy pankopanerad blomkål

  • Börja med att dela blomkålshuvudet i buketter. Rör ihop yoghurten och alla kryddor till blomkålen och gnid in den ordentligt i blomkålen. Doppa sedan blomkålen i pankoströbrödet. Lägg ut blomkålen på en plåt med lagom avstånd. Lägg in i ugnen på 225 grader i cirka 20 minuter. Ta ut och pensla blomkålen med srirachasåsen och lägg in i ugnen igen i cirka 10 minuter.
  • Montera ihop dina tacos genom att fylla glutenfritt tortillabröd med blomkål, chilicoleslaw, avokado och koriandersåsen. Toppa med koriander och majonäs och pressa över citronjuice.

Chilicoleslaw

  • Strimla vitkål, riv morötter och blanda med resterande ingredienser till en salsa.

Koriandersås

  • Mixa ihop allt.

Gillar du denna, kan du också kika in:
Halloumibites med avosås
Tortillawraps från TikTok – Testa den nu!
Vego taco med mangosalsa