Snickersrutor med jordnötssmör – no bake

Dem här Snickersrutor med jordnötssmör blev jag bjuden på första gången hos min vän Elin. Efter det har dem blivit en stor favorit för den goda smaken och för att den är enkel att göra. Många av er har säkert redan bakat denna. Om inte så gör det!

Snickersrutor med jordnötssmör

Snickersrutor med jordnötssmör

Gott med jordnötssmör

Jordnötssmör har blivit mer populärt senare åren. Den kan användas i bakverk, men också som topping i smoothies och gröt. Även gott att göra jordnötssås till asiatiska vårrullar.

Snickersrutor med jordnötssmör

Ingredienser, ca 30-40 bitar

350 g jordnötssmör, 1 burk
1 dl strösocker
2 dl ljus sirap
1 liter rice krispies
1 dl kokosflingor
300 g mörk choklad, i bitar

Gör så här

  1. Lägg ett bakplåtspapper i en liten långpanna eller form, 20×25 centimeter.
  2. Blanda jordnötssmör, socker och sirap i en kastrull och låt det nästan koka upp på svag värme medan du rör om. Ta kastrullen från värmen och rör i rice krispies samt kokosflingor. Du måste röra ordentligt för att få ihop smeten, blandningen blir ganska torr.
  3. Bred ut smeten i ett jämnt lager i långpannan.
  4. Smält chokladen i vattenbad eller i mikro. Bred ut den smälta chokladen över hela kakan. Ställ långpannan kallt i minst 30 minuter. Skär i fyrkanter med en vass kniv.

Prova denna somriga no bake cheesecake!