Snickersrutor med jordnötssmör – no bake

Enkla snickersrutor med jordnötssmör och rispuffar blev jag bjuden på första gången hos min vän Elin. Efter det har dem blivit en stor favorit munsbit för den goda smaken och för att den är enkel att göra utan ugn. Många av er har säkert redan bakat denna. Om inte så gör detta enkla snickers rutor recept!

Snickersrutor med jordnötssmör

Snickersrutor med jordnötssmör

Gott med snickersrutor med rispuffar

Jordnötssmör har blivit mer populärt senare åren och är numer ett givet inslag i de flesta hem. Den kan användas i bakverk, men också som topping i smoothies och gröt. Även gott att göra jordnötssås till asiatiska vårrullar.

 

Snickersrutor med jordnötssmör

Portioner: 30 bitar

Ingredienser

  • 350 g jordnötssmör 1 burk
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl ljus sirap
  • 1 liter rice krispies
  • 1 dl kokosflingor
  • 300 g mörk choklad i bitar

Instruktioner

  • Lägg ett bakplåtspapper i en liten långpanna eller form, 20×25 centimeter.
  • Blanda jordnötssmör, socker och sirap i en kastrull och låt det nästan koka upp på svag värme medan du rör om. Ta kastrullen från värmen och rör i rice krispies samt kokosflingor. Du måste röra ordentligt för att få ihop smeten, blandningen blir ganska torr.
  • Bred ut smeten i ett jämnt lager i långpannan.
  • Smält chokladen i vattenbad eller i mikro. Bred ut den smälta chokladen över hela kakan. Ställ långpannan kallt i minst 30 minuter. Skär i fyrkanter med en vass kniv.

Prova denna somriga no bake cheesecake!