Runda piroger med ostfyllning

Nu fyller jag frysen med Runda piroger med ostfyllning. Alltid bra att ha om jag får oväntat besök. Och dessa med smält ost är så goda. En riktigt mjuk deg och smält ost i, kan det bli bättre?

Den här gången var det en förberedelse för E´s födelsedagskalas. Det kommer bli en fest för släkten och en för dagiskompisar. Och medan jag bakar passar E på att busa och gömma sig. Gullunge 🙂 Emin önskar sig alltid Macaroons oxå när han fyller år, här är recept till dem.
 

Recept Runda piroger med ostfyllning
Ingredienser

2 paket jäst
4 dl standardmjölk
1,5 dl solrosolja
3 msk turkisk yoghurt
1 msk strösocker
ca 15 dl vetemjöl
Salt

Fyllning
Riven hushållsost

Pensling
2 ägg, riven ost

Gör så här
1 Smula jästen i en stor skål. Värm mjölken till 37C och häll i skålen. Lös upp jästen ordentligt.
2 Tillsätt de övriga ingredienserna. Jobba ihop degen och använd mjöl tills det blir en deg. Låt jäsa under bakduk ca 40 min.
3 Under tiden kan du göra fyllningen. Riv ost.

4 Sätt ugnen på 240 C. Ta degen och dela den i 30 bitar. Sedan tar du varje degbit och rullar den till en bulle och plattar ut med händerna till en cirkel. Fyll den och nyp ihop till en boll. Platta ut lite lätt med handen. Lägg över pirogerna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med ägg och strö över ost. Låt jäsa ca 15 min. Och in i ugnen ca 10 min tills de får färg.