Runda piroger med ostfyllning

Piroger går bra att variera med valfri fyllning. Smält ost är alltid en favorit. Receptet ger en riktigt mjuk deg och smält ost i, kan det bli bättre? Praktiskt att fylla frysen med Runda piroger med ostfyllning. Alltid bra att ha om du får oväntat besök.

Den här gången var pirogerna en förberedelse för E´s födelsedagskalas. Så smidigt när du kan förbereda maten dagen innan gästerna kommer. Det kommer bli en fest för släkten och en för dagiskompisar. Och medan jag bakar passar E på att busa och gömma sig. Gullunge 🙂 Emin önskar sig alltid Macarons oxå när han fyller år, här är recept till macarons.

Recept Runda piroger med ostfyllning

Piroger med ost

Turkiskt bröd med fyllning.
Förberedelser4 minuter
Tillagningstid1 t 30 minuter

Ingredienser

  • 2 paket jäst
  • 4 dl standardmjölk
  • 1,5 dl solrosolja
  • 3 msk turkisk yoghurt
  • 1 msk strösocker
  • ca 15 dl vetemjöl
  • Salt
  • Fyllning
  • Riven hushållsost
  • Pensling
  • 2 ägg riven ost

Instruktioner

  • Smula jästen i en stor skål. Värm mjölken till 37C och häll i skålen. Lös upp jästen ordentligt.
  • Tillsätt de övriga ingredienserna. Jobba ihop degen och använd mjöl tills det blir en deg. Låt jäsa under bakduk ca 40 min.
  • Under tiden kan du göra fyllningen. Riv ost.
  • Sätt ugnen på 240 C. Ta degen och dela den i 30 bitar. Sedan tar du varje degbit och rullar den till en bulle och plattar ut med händerna till en cirkel. Fyll den och nyp ihop till en boll. Platta ut lite lätt med handen. Lägg över pirogerna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med ägg och strö över ost. Låt jäsa ca 15 min. Och in i ugnen ca 10 min tills de får färg.