Rostade rotfrukter som plåtmat är perfekt som vardagsmat när du kommer hem från jobbet och inte har energi. Bara skär upp grönsaker, skvätt lite olivolja och kvällen är räddad med ugnsrostade rotfrukter och potatis.
Rotfrukter i ugnen
Tidigare brukade jag göra enbart ugnsrostade potatisar i ugnen. Men ju mer jag lär mig om näring och hur viktigt det är med att variera maten har jag börjat prova nya grönsaker och rotfrukter som plåtmat i ugnen. Det är också kul att få olika smaker i munnen och leka med maten. Servera med en klick yoghurt på toppen eller hummus så är du hemma. Rotfrukter är fulla på mineraler, fibrer och vitaminer och är jättebra att äta på vintern.
- Palsternacka innehåller bitterämnen som vi bör äta mer av.
- Morötter innehåller betakaroten som omvandlas till vitmamin A och stärker dina ögon.
- Potatis mättar bra
Recept Rostade rotfrukter
Rostade rotfrukter
Portioner: 4 pers
Ingredienser
- 2 st palsternackor
- 4 st potatisar
- 2 st morötter
- 2 st vitlöksklyftor
- olivolja salt, peppar, timjan
Instruktioner
- Skala och skiva alla grönsaker i bitar. Tillsätt kryddorna, pressad vitlök och oljan och blanda med händerna så att allt rörs runt.
- Laga i ugn på 200 grader i cirka 30 minuter eller tills grönsakerna är mjuka. Voila!
Prova även rödbetsbiffar!
Så gott med rostade rotfrukter, det var längesedan jag gjorde det, får allt ta och göra det snart igen
vilken fin bild du har fått till!
Älskar ugnsrostade rotfrukter!
Ja, vilken fin bild på den söta formen.