Resa till Dubai – sevärdheter

En vecka innan nyår åkte vi iväg på en solsemester resa till Dubai i förenade arabemiraten. Jag känner mig så mycket piggare och med mer energi efter hemkomsten från solresan. Tänk vad lite sol kan göra. I artikeln delar jag med mig av saker att göra i Dubai och sevärdheter.

Dubai resa
Dubai resa

Boende i Dubai

Vi bodde i Sharjah på Radisson Blue hotel. Från Sharjah tar du dig in till stan på cirka 20 minuter med taxi. Hotellet har en egen strand och pool så är det varmt så går det bra att stanna kvar på hotellet. Men det underbara med Dubai är att det är en blandning av både stad och sol. Perfekt för den som gillar att kombinera dessa. Det var också väldigt rent i Dubai.

Den första dagen vi anlände var det lite sämre väder så vi passade på att göra ett besök i stan och de övriga dagarna var det sol och bad i poolen. Stranden gick att leka på med sanden, men vattnet var fortfarande för kallt för barnen. 23 grader varmt var det i luften. Jag badade lite och tyckte det var mysigt.

Med tanke på att restiden är dubbelt så kort som att åka till ett varmt land som exempelvis Thailand så tycker jag att det ändå är bra solresa till Dubai. Restiden är cirka 7 timmar. Vi åkte med Turkish Airlines via Istanbul och jag hann plöja igenom en hel del filmer på flygresan. Det gick riktigt smidigt då vi åkte på natten och båda barnen sov i stort sett. Jetlag fick vi och hade svårt att komma upp första dagen.

Att göra i Dubai

  • Shopping i Dubai: The mall som är ett stort shoppingcenter med 1200 butiker. De hade bla. turkiska kedjan Mavi, stor Vicotrias Secret, Sephora, alla sorters märkesbutiker du kan tänka dig.
  • Byggnaden: Här i närheten finns världens högsta byggnad Burj al-khalifa. Dock måste du boka plats om du vill åka upp till toppen i förväg.
  • Fontänen: Här finns också den långa romantiska fontänen på ca. 200 meter som visar upp en imponerande show varje halvtimme på kvällarna. Se till att du har plats vid något att caféerna ute och njut av uppvisningen.
  • Sevärdhet souk! Du måste besöka den här: en heldag på Madinat al-souk Jumeira där det finns souker, små butiker och var supermysigt att strosa runt i. Det fanns restauranger vid vid vattnet och vi åt här. Här var det jättemysigt. Arkitekturen är gammeldags och historisk. Åh jag älskade det. 

Bonus! Någon ökensafari hann vi inte med. Vi bokade heller inte någon Afternoon Tea på lyxhotellet Burj al-arab i Jumeira. Men har ni tid så gör gärna det.

Läs mina guider om Turkiet!

Lämna gärna en kommentar om inlägget nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagramyoutube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3