Profiterole med choklad och frosting

Klassiska profiterole med choklad och frosting. Min söta brorsdotter tycker om dessa bakelser även kallade petit choux så mycket och ville gärna att vi skulle baka dem tillsammans.

Chokladprofiterol med lemonfrosting

Profiterole med choklad och frosting

 
Vill inte veta hur många jag lyckades få i mig av profiterol. Tog slut på minuten och fastän det var så många undrade vi alla vart de tog vägen. Även dessa profiterole med hallonfrosting är supergoda och tar slut i ett nafs.

Recept profiterole med frosting

Profitorole med choklad

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 st ägg
  • 3 dl vatten
  • 1 msk kakao
  • Frosting
  • 100 g philadelphiaost
  • 2 dl florsocker
  • 1 dl vispad grädde
  • 1 msk lemoncurd

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader. Lägg smör och vatten i en kastrull och koka tills smöret har smält. Fortsätt sedan med att lägga i mjöl och vispa kraftigt tills det släpper botten. Låt svalna.
  • Tillsätt ett ägg i taget och vispa kraftigt. Vila degen i 10 minuter.
  • Spritsa ut cirka 20 st bollar. Grädda i 20 minuter längst ner i ugnen. Låt stanna kvar i eftervärmen i 10 minuter till.
  • För frostingen blanda ihop florsocker och philadelphiaosten till en slät kräm. Blanda i lemoncurd och hårt vispad grädde.
  • Fyll profitorol med frostingen och servera.