Ljuvliga profiteroles med hallonfrosting & vitchoklad är en efterrätt som definitivt kommer uppskattas. Profiterole eller petit choux som de också kallas, är en fluffig fransk bakelse med överraskande fyllningar som smälter i munnen.
Franska bakverk är ju på en helt annan nivå. Har ni gott in på ett franskt konditori. Det är nästan så att jag inte kan välja för att allt ser så gott ut. Och dessa då. Mums, de bara smälter i munnen och fyller gomen med sötma. Hallonfrostingen tar dig till härliga sommarkänslor. Ljuvligt gott recept!
Recept profiterole med hallonfrosting
Profiterole
Ingredients
- 100 gr smör
- 2 dl Kungsörnen Kärnvetemjöl
- 3 st ägg
- 3 dl vatten
- Frosting
- 1 dl djupfrysta hallon
- 100 gr Philadelphiaost
- 2,5 dl florsocker
- 1 dl grädde
- Chokladsås
- 100 gr vit choklad
- 1 dl grädde
Instructions
- Lägg smör och vatten i en kastrull och koka tills smöret har smält. Lägg sedan i mjöl och vispa kraftigt tills det släpper botten. Låt kallna.
- Lägg i ett ägg i taget och vispa kraftigt. Vila degen i 10 min.
- Spritsa ut ca. 20 st bollar. Grädda i 20 min längst ner i ugnen på 200 grader.
- Låt stanna kvar i eftervärmen i 10 min till. Fyll profiteroles med frosting. Häll över chokladsås och garnera med pistagenötter som mixats.
- För frostingen blanda ihop florsocker och philadelphiaosten till en slät kräm. Blanda i hallon och hårt vispad grädde.
- För chokladsåsen: värm grädden i kastrull (inte kokas!). Lägg i hackad choklad och rör till chokladen smällt och blir till en slät sås. Låt svalna lite i kylskåp, innan du häller över dina profiteroles.
Kolla in recepet på chokladprofiteroles!
Lämna gärna en kommentar om receptet, följ gärna mina andra kanaler som instagram, youtube, så att jag vet att mitt engagemang med att dela recept uppskattas. <3
Hej!
Tack för ditt besök hos mig och din fina kommentar. Lugn och harmonisk – det var det finaste någn sagt om min blogg, jag blev så glad för de orden!
Nej, jag är inte fotograf, älskar bara att fota!:)
Vilken härlig blogg du har, med sååå mycket gott!! Hit kommer jag gärna tillbaka:)
Trevlig helg!
Kram Pernilla
Påminner om petits-chouxer va? Ser och låter väldigt gott hur som helst…
Dom ser ljuvliga ut. Lycka till!
Hej,
Tack för din kommentar på min och min svägerskas blogg. Vi tycker själva att det är kul med "brevväxlingen" även om vi pratas vi ofta 😉
Jag ska sätta mig och titta igeno din blogg, jag älsakr att laga mat så det passar nog mig.
Vi ses
Kram
Linda
Åh vad gott! Hoppas att vi vinner varsin Kitchen Aid du och jag! 🙂 Angående produkterna så fick jag en förfrågan via mailen. Hoppas att du får en härlig lördagskväll! Nu ska vi snart äta, Olof har varit matansvarig ikväll! Mycket spännande! Kram!
Emmu, det stämmer att det påminnner om petit-chouxer. Dessa är lite mindre och man brukar även ha sås på. Jag hade lite på min och att det var vitt så det syns inte så bra på bild dock 🙂
Dom här såg väldigt goda ut, hallonfrosting till, mums!
Åh, så goda och fina de ser ut. Har tänkt att göra såna här länge men det har inte blivit av.
Karin: Gör gärna profitoroles, det är min favorit jut nu.