Pinocchiotårta långpanna

Fest med Pinocchiotårta långpanna med fyllning av lemon curd. Denna marängtårta är nog bland de godaste och enklaste du kan baka. Den blir alldeles frasig, med grädde och lemon curd och somriga jordgubbar. Vi bjöds på buffémat, ostbricka och bubbel. Alla grannar och bekanta var samlade och vi tog med oss tårtor.

Pinocchiotårta långpanna
graddtarta

Pinocchiotårta långpanna

Gräddtårtan på bilden här som vi också åt är gjord på färdig tårtbotten, vaniljkräm, massor med grädde och jordgubbar. Så enkelt på färdiga bottnar.

Recept Pinocchiotårta

En tårta med vanlig sockerkaksbotten och maräng ovanpå samt grädde, lemon curd och hallon ovanpå. 
Måltid: Efterrätt
Keyword: tårta

Ingredienser

  • Botten
  • 75 g rumsvarmt Smör
  • 2 dl Strösocker/ björksocker
  • 5 äggulor
  • 4 msk mjölk/ havremjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Maräng
  • 5 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • Fyllning
  • 3 dl Lemon Curd
  • 4 dl vispgrädde som vispas lätt
  • 300 g färska hallon

Instruktioner

  • Vispa smör och socker fluffigt. Vispa ner en äggulorna en i taget.
  • Lägg i mjölken och tillsätt mjölet, bakpulvret och vaniljsockret. Bred ut smeten på en bakplåtspapperklädd långpanna och ställ åt sidan.
  • Vispa äggvitorna med sockret till en styv maräng. Bred ut marängen ovanpå tårtbottnen.
  • Grädda i nedre delen av ugnen i 140 grader, cirka 20-25 minuter. Låt kakan svalna.
  • Bred ut lemon curden och den lättvispade grädden ovanpå marängen och strö över hallonen.

Prova laga egen lemon curd!

Lämna gärna en kommentar om receptet nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagramyoutube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3