Pasta med rostad blomkål och goda örter. Enkel vegetarisk vardagsrätt under 30 minuter med få ingredienser som blir väldigt lätt och god. Perfekt när du har kort om tid och vill få i dig nyttigt.
Pasta med rostad blomkål
Om du vill äta mer vegetariskt så är detta ett enkelt recept. Blomkål är mild i smaken och passar att rosta i ugnen. Tillsammans med goda smaker träder dess karaktäristiska smak fram i rostad blomkål.
Pasta med rostad blomkål
Servings: 4 pers
Ingredients
- spagetti
- 1/2 blomkål
- 1 gul lök
- 4 kvistar rosmarin
- 3-4 msk olivolja
- Vitlök valfri
- salt, peppar malen
Garnering
- Tryffelpecorino, rosmarin
Instructions
- Sätt ugnen på 175. Lägg blomkålen i buketter på en plåt. Skala löken och skär i klyftor och lägg med. Lägg med vitlök om du vill. Strö över rosmarin. Ringla över olja.
- Rosta blomkålen och löken tills de får färg i cirka 15 minuter. Salta och peppra.
- Koka spaggetin. Lägg upp och sen även blomkål och lök. Ringla över tryffelpecorino och strö över örter och lite mer olja.
Om du gillar rostad blomkål prova även denna goda vegetariska rätt med rostad blomkål och koriandersås.
Lämna gärna en kommentar / recension om inlägget nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagram, youtube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3