Svampsoppa med champinjoner – lättare lunch

Svampsoppa med champinjoner passar utmärkt att äta kallare dagar eller när du vill ha något lätt till lunch och middag.

Svampsoppa med champinjoner

Svampsoppa med champinjoner

Godaste svampsoppan

Den här krämiga svampsoppan lagas på mjölk, vilket är hemligheten med receptet för att få den goda mustiga smaken. 

Vera som äter smakportioner fick också sin egen skål med soppa fast utan salt och mixad och helt slät. Och hon åt tyckte om svamp. Ju mer smaker de får äta som små desto större chans att de äter mer varierat när de blir större. 

Svampsoppa
1 st gullök
3 msk olja
200 gr champinjoner
1 st svampbuljong
8 dl mjölk
1 msk vetemjöl
1 skvätt grädde
salt, vitpeppar

Gör så här
1. Fräs lite finhackad lök i kastrull med olja.
2. Tillsätt fint skivade champinjoner och laga vidare tills vattnet dunstar bort från svamparna. Det kan ta lite tid, eftersom de innehåller rätt mycket vatten. 
3. Tillsätt nu mjöl för att få en tjockare konsistens och även vitpeppar och rör om soppan.
4. Häll i svampbuljong och mjölk. Ge det ett uppkok och låt koka på låg värme i cirka 10 minuter. Salta och häll i en skvätt grädde och laga i 5 minuter till.

Om du gillar svampsoppa prova denna: Spenatquinoa med svamp på stormkök