Mysmorgon med chokladscones – klassiska

Imorse blev det mysmorgon med chokladscones – klassiska. Nybakta scones är så enkelt att fixa och med lite choklad i blir dessa väldigt goda och lyxiga.

Mysmorgon med chokladscones
Mysmorgon med chokladscones

Scones härstammar från Storbritannien och äts till afternoon tea. Till sconesen kan du ha en god sylt, färskost, clotted cream, grädde, nutella, nötsmör, lemon curd, honung eller bara smör och ost.

Recept mysmorgon med chokladscones

Ingredienser, 6 st
7.5 dl vetemjöl
0.5 tsk salt
1.5 tsk bakpulver
1.5 dl strösocker
100 g kallt smör
1 st ägg
2 dl mjölk 3%
100 gr grovhackad choklad

Till pensling: ägg och strösocker

Gör så här
1. Sätt ugnen på 250 grader, varmluft.
2. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och strösocker i en skål.
3. Hacka smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna.
4. Vispa samman ägg och mjölk.
5. Blanda vätskan med de torra ingredienserna till en jämn deg.
6. Dela degen i sex bitar. Fyll med grovhackad choklad i varje deg och platta ut varje deg till en cirkel, cirka 2-3 centimeter tjock på mjölat bakbord.
7. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, pensla med ägg och strö över strösocker.
8. Grädda tills sconesen får en gyllene färg, cirka 10-15 minuter.

 
Se tidigare recept på Blåbärscones

Prova blåbärsscones!