Krämig tomatsoppa med fetaostkräm blev jag inspirerad av i veckan när jag åt ute. Jag blir ofta av inspirerad av restaurangernas meny när jag är ute och äter mat.
Krämig tomatsoppa
Häromveckan så stannade vi till på Flickorna Helin & Voltaire när vi promenerade runt Djurgårdsbrunnsviken. Det är ett jättemysigt ställe med fin utsikt på sommaren. Dem hade en jättegod tomatsoppa med topping på som jag inte kunde glömma smaken på och lagade därför idag något liknande. Det blev jättegott. Det här är en vegetarisk soppa som går snabbt att laga på en vardag till middag. Tomater innehåller lykopen som ger oss näring och framhävs änne mer när vi värmer tomater.
Krämig tomatsoppa med fetaostkräm
Ingredients
- 1 burk passerade tomater Mutti
- 1 st buljongtärning
- 2.5 dl vatten
- 0.5 dl grädde
- 1 st gul lök
- 1 vitlöksklyftor
- 10 blad basilika
- Salt peppar
- Fetaostkräm
- Blanda fetaost och yoghurt till en tjock konsistens. Hacka i lite basilika och blanda.
Instructions
- Fräs hackad lök och vitlök i olja i en kastrull och tillsätt sedan resten av ingredienserna. Låt soppan koka på medelvärme så att allt gottar ihop sig.
- Smaka av med salt och peppar. Mixa soppan till en slät konsistens. Servera med fetaostkräm och rostad brödskiva.
Prova den här starka tomatsalsan till kyckling eller grillat!
Mums!
hur många portioner är det?
4