Klassiska våfflor

Finns det något lika gott som nygräddade klassiska våfflor med grädde. Men för att lyckas finns det vissa knep.

Äntligen har jag ätit frasiga våffla hos mamma. En dag senare men men…lika god var klassiska våfflor för det. 
Önskar er en trevlig helg och glöm inte av att njuta av stunden. 

Lyckas med dina våfflor

  • Låt smeten vila ett tag för att bakpulvret ska verka och ge fluffigare våfflor
  • Lägg inte våfflorna på varandra, då gör ångan dem vattniga och platta.
  • Rör om smeten innan du ska grädda smeten eftersom mjölet sjunker till botten
  • Ha inte för mycket smör, vilket gör våfflan fet och inte för lite då blir den torr

Topping våfflor

  • Sylt och grädde
  • Nutella och stekt banan
  • Kanelstekta äpplen
  • Färska jordgubbar med vit choklad
  • Brieost och fikonmarmelad
  • Chevre och färska fikon

Klassiska våfflor

Ingredienser, 8 st
4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
5 dl mjölk
3 ägg
100 g smält smör

Gör så här

  1. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och hälften av mjölken till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken, äggen och det smälta, avsvalnande fettet.
  2. Hetta upp våffeljärnet. Pensla med lite smält smör och lägg på 1 dl smet. Grädda våfflorna gulbruna. Servera med sylt&grädde.

Prova mina nyttigare potatisvåfflor!