Banoffee pie till fikat

Här kommer recept på en mycket enkel och god Banoffee pie till fikat till fikat eller kvällsmyset. Den är väldigt enkel att svänga ihop och lagom söt om du är sugen på något gott till teet.

Banoffee pie till fikat
Banofee pie

Det som gör den här efterrätten är kolasåsen, den goda karamelliserade mjölken Dulce de leche, tillsammans med bananer och hasselnötter. En sådan god kombination, som i sin enkelhet är perfekt till eftermiddags fikat. Karamelliserad mjölk går att köpa färdig eller kan göras genom att koka kondenserad mjölk.  

Recept Banoffee pie till fikat

Ingredienser
1 burk karamelliserad mjölk
200 gr digestivekex 
100 gram smör
2 skivade bananer
2 dl vispgrädde
1 choklad, hasselnötter

Gör så här:

  1. Börja med att förbereda botten genom att krossa digestivekexen i en mixer till smul.
  2. Smält smöret och blanda ihop med digestivesmulorna. Tryck ut smulorna i botten på en form. Tryck till rejält över hela så den blir riktigt kompakt så smular den inte sönder när man skär i den sen. Täck med folié och ställ i kylen 10-15 minuter.
  3. Fortsätt med att öppna kolasåsen och täck digestivebottnen med detta. Täck med grädde, banan och hackad choklad samt hasselnötter! 

Om du gillar denna prova även Somrig citronpaj med maräng!