Laga denna krämiga italienska kycklinggratäng med pasta till middag. Rätten är enkel att laga med soltorkade tomater och doftande vitlök. Servera med en god pasta till.

Italiensk kycklinggratäng
Kycklinggratäng med pasta
Portioner: 4 pers
Ingredienser
- 8 kycklinglårfiléer
- flingsalt
- svartpeppar nymald
- 10 soltorkade tomater i olja
- 1 klyfta vitlök
- 1 tsk torkad timjan
- 1 tsk torkad oregano
- 3 dl kycklingbuljong
- 1,5 dl vispgrädde
- 1 dl parmesanost fint riven
- Till servering
- 8 körsbärstomater
- 0,5 kruka basilika
- 4 port pasta kokt
Instruktioner
- Värm ugnen till 180 grader, varmluft.
- Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
- Fräs kycklingen på medelvärme tills den får lite färg runtom, i cirka 5 minuter. Salta och peppra. Lägg över i
- en ugnsform.
- Strimla de soltorkade tomaterna. Skala och finhacka vitlöken. Finhacka chilin. Fräs tomaterna, vitlöken och
- chilin i cirka 2 minuter, tills det börjar dofta härligt.
- Krydda med timjan och oregano och häll i buljongen. Tillsätt grädden och parmesanosten. Låt det sjuda
- försiktigt tills osten smälter.
- Skeda såsen över kycklingen i formen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
- Dela körsbärstomaterna i halvor. Plocka basilikabladen.
- Ta ut formen. Lägg ut körsbärstomaterna i formen och toppa med färsk basilika. Servera gratängen direkt med pasta.
Receptet är Tareq Taylors från Köket