Supergod kycklinggratäng med pasta

Laga italiensk supergod kycklinggratäng med pasta till middag. Rätten är väldigt enkel att laga med kyckling soltorkade tomater i ugn. Servera med en god pasta eller kokt ris till. Den passar att servera till ett större sällskap och bjuda på flera gäster till middag.

Supergod kycklinggratäng soltorkade tomater ugn
Kycklinggratäng med soltorkade tomater

Kyckling med soltorkade tomater i ugn

Perfekt kyckling måltid att laga i ugn till helgen, som gärna får ta lite längre tid och puttra ihop smakerna av soltorkade tomater, vitlök, kryddor och grädde. Jag brukar använda kycklinglår och ta gärna ut den i tid så den får tina sakta. Om det är bråttom brukar jag lägga förpackningen i vatten så brukar den tina på någon timme. Viktigt att inte grädda kycklingen för länge i ugnen så att det blir torr. Om du vill kan du ju testa innertemperaturen till 72 grader med en sticka. En lyxig pastagratäng med kyckling.

Kyckling näring

Kyckling är rikt på protein som du behöver för att bygga nya celler i kroppen.
Källa till B-vitaminer och vissa mineraler som fosfor och selen.
Välj kyckling som inte är massproducerad och är ekologiskt.
Protein per 100 gr är 22 gram i kyckling.
Kyckling orsaker mindre utsläpp än nötkreatur och är ett bättre klimatsmart val.

Supergod kycklinggratäng

Italiensk supergod kycklinggratäng

Kyckling soltorkade tomater i ugn
Förberedelser15 minuter
Tillagningstid35 minuter
Måltid: Huvudrätt
Kök: Italienskt
Keyword: Kyckling
Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • 8 kycklinglårfiléer
  • flingsalt
  • svartpeppar nymald
  • 10 soltorkade tomater i olja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad oregano
  • 3 dl kycklingbuljong
  • 1,5 dl vispgrädde
  • chili
  • 1 dl parmesanost fint riven

Till servering

  • 8 körsbärstomater
  • 0,5 kruka basilika
  • 4 port pasta kokt

Instruktioner

  • Värm ugnen till 180 grader, varmluft.
  • Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
  • Fräs kycklingen på medelvärme tills den får lite färg runtom, i cirka 5 minuter. Salta och peppra. Lägg över i en ugnsform.
  • Strimla de soltorkade tomaterna. Skala och finhacka vitlöken. Finhacka chilin. Fräs tomaterna, vitlöken och chilin i cirka 2 minuter, tills det börjar dofta härligt.
  • Krydda med timjan och oregano och häll i buljongen. Tillsätt grädden och parmesanosten. Låt det sjuda försiktigt tills osten smälter.
  • Skeda såsen över kycklingen i formen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
  • Dela körsbärstomaterna i halvor. Plocka basilikabladen.
  • Ta ut formen. Lägg ut körsbärstomaterna i formen och toppa med färsk basilika. Servera gratängen direkt med pasta.

Receptet är Tareq Taylors kycklingsgratäng

Kolla in mina andra recept med kyckling! Eller det här populära receptet lax på spenatbädd!

Lämna gärna en kommentar om receptet nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagramyoutube, så att jag vet att mitt engagemang med att dela recept är uppskattad. <3