Go Back

Italiensk supergod kycklinggratäng

Kyckling soltorkade tomater i ugn
Förberedelser15 minuter
Tillagningstid35 minuter
Måltid: Huvudrätt
Kök: Italienskt
Keyword: Kyckling
Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • 8 kycklinglårfiléer
  • flingsalt
  • svartpeppar nymald
  • 10 soltorkade tomater i olja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad oregano
  • 3 dl kycklingbuljong
  • 1,5 dl vispgrädde
  • chili
  • 1 dl parmesanost fint riven

Till servering

  • 8 körsbärstomater
  • 0,5 kruka basilika
  • 4 port pasta kokt

Instruktioner

  • Värm ugnen till 180 grader, varmluft.
  • Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
  • Fräs kycklingen på medelvärme tills den får lite färg runtom, i cirka 5 minuter. Salta och peppra. Lägg över i en ugnsform.
  • Strimla de soltorkade tomaterna. Skala och finhacka vitlöken. Finhacka chilin. Fräs tomaterna, vitlöken och chilin i cirka 2 minuter, tills det börjar dofta härligt.
  • Krydda med timjan och oregano och häll i buljongen. Tillsätt grädden och parmesanosten. Låt det sjuda försiktigt tills osten smälter.
  • Skeda såsen över kycklingen i formen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
  • Dela körsbärstomaterna i halvor. Plocka basilikabladen.
  • Ta ut formen. Lägg ut körsbärstomaterna i formen och toppa med färsk basilika. Servera gratängen direkt med pasta.