Hemmagjord sushi recept

Jag minns första gången jag testade Hemmagjord sushi och då var smaken väldigt obekant. Det tog många år innan jag skulle mötas av denna asiatiska rätt igen, nämligen under ett spabesök på Yasuragi. Efter det blev jag fast! Under veckan testade vi att göra sushi hemma och eftersom jag aldrig provat det tidigare köpte vi ett färdigt göra egen sushi kit med sushiris recept och där jag också fick med en matta att rulla noori med. I det här blogginlägget svarar jag på hur gör man sushi recept!

Hemmagjord sushi recept
Sushirulle recept

Hemmagjord sushi

Det var längesen sushi med lax gjorde inträde i det svenska köket, ändå har jag som testar så många recept inte vågat ge mig på att göra hemmagjord sushirulle med göra egen sushi kit. Jag har tänkt att det är svårt och att det inte skulle bli så gott som i restaurangerna. Men så fel jag hade! Det blev urgott, enkelt att laga och billigt. Det kommer definitivt bli en utmanare till tacon i vårt hus.

Sushi fyllning

Sushi fyllningen gjorde vi sushi utan lax. Jag ville inte göra processen svårare första gången, men nästa gång kommer jag köpa lax och ha i. Jag la i fyllningen gurka, morot, avokado.

Sushirulle blir så där beroendeframkallande av de olika smakerna. Sushiris som får smak av risvinäger, jag älskar den smaken. De fräscha grönsakerna och noriarket som kletas med wasabi och doppas i god sojasås. Himmelskt god sushi, som är enkelt att göra hemma. Till sushi tillbehör tycker jag om att äta edamamebönor och ingefära.

Så gör du hemmagjord sushi video steg för steg youtube

Sushi recept

Hemmagjord sushi

Enkelt recept på sushi
Förberedelser5 minuter
Tillagningstid32 minuter
Måltid: Huvudrätt
Kök: Asiatiskt
Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • 2,5 dl sushiris Tillsätt 2,5 dl vatten
  • Su (1 dl risvinäger och 0,5 dl socker)
  • 4 ark nori noriark
  • Wasabi
  • Japansk soja
  • Detta tillsatte jag:
  • 1 avokador
  • 1 morot
  • 0,5 gurka
  • 1 dl sesamfrön

Instruktioner

  • Börja med att skölja sushiriset helt tills vattnet är klart. Sila av vattnet och lägg riset i en kastrull. Lägg i vattnet och koka på låg värme i cirka 15 minuter till riset är klart. Låt det vila i cirka en kvart. Blanda riset med su, som du gör genom att koka ingredienserna och låter det svalna. Finns färdigt i sushi-paketet kitet.
  • Förbered grönsakerna, jag tog gurka, morot och avokado. De ska vara lika långa som noriarket eller så kan du lägga dem efter varandra. 
  • Placera noriarket, den matta sidan på arket ska vara uppåt, och lägg riset på den med händerna. Ha vatten i en skål, så kan du doppa händerna i den för att slippa att riset fastnar i händerna. Strössla över sesamfrön om du vill. Placera sedan grönsakerna och rulla din sushi med hjälp av mattan.
  • Tryck med ett jämnt tryck så att riset blir kompakt och sushin håller ihop. När du kommer till slutet kan du dutta den med lite vatten och sen stänga igen din rulle. Servera med soja, gari och srirachamajonnäs.

Här är ett annat utsökt fredagsrecept Blomkålstaco med chilicoleslaw och koriandersås

Nyfiken på kanadensiska rätten poutine, kika här!

Lämna gärna en kommentar / recension om inlägget nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagramyoutube, så att jag vet att mitt engagemang med att dela recept är uppskattad. <3