Här hemma är vi tokiga i blåbär. Favoriten är glutenfria muffins med blåbär. Och när jag bläddrade igenom kokboken igår hittade jag detta goda recept men jag bytte ut mjöl och gjorde den glutenfri. Det är en blandning mellan mazarin och muffins står det och jag kan instämma. Riktigt goda var dem.
Glutenfria muffins med blåbär
Servings: 12 st
Ingredients
- 150 g smör
- 2,5 dl mandelmjöl
- 2 dl florsocker
- 1 tsk bakpulver
- 2 ägg
- 1 ½ dl frysta blåbär
- 2 msk finrivet citronskal valfri
Instructions
- Sätt ugnen på 190 grader och smörj en muffinsplåt med smör.
- Smält smöret.
- Häll mandelmjölet i en skål och rör ner florsocker, citronskal och sedan ett ägg i taget.
- Tillsätt mjölet och sist smöret. Rör ihop smeten och fördela den i muffinsplåten. Lägg blåbären överst på varje muffins.
- Grädda mitt i ugnen i ca. 15-20 minuter. Klart! Låt dem svalna lite innan servering.