Go Back

Glutenfria muffins med blåbär

Total tid30 minuter
Måltid: Efterrätt
Portioner: 12 st

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2,5 dl mandelmjöl
  • 2 dl florsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl frysta blåbär
  • 2 msk finrivet citronskal valfri

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 190 grader och smörj en muffinsplåt med smör.
  • Smält smöret.
  • Häll mandelmjölet i en skål och rör ner florsocker, citronskal och sedan ett ägg i taget.
  • Tillsätt mjölet och sist smöret. Rör ihop smeten och fördela den i muffinsplåten. Lägg blåbären överst på varje muffins.
  • Grädda mitt i ugnen i ca. 15-20 minuter. Klart! Låt dem svalna lite innan servering.