Gästbloggare: Mammas bröd

Gästbloggare: Mammas bröd. Häromdagen hade mamma gjort ett jättegott bröd. Receptet ska ni följa om ni är van med bakning då det är lite höftat från henne.

Gästbloggare: Mammas bröd

Gästbloggare: Mammas bröd

 
 
Ingredienser
 
  • 1 dl vetekross
  • 1 dl linfrö
  • 5-6 dl vatten
  • 1 dl solros
  • 1 dl havregryn
  • Paket jäst
  • 2 dl rågmjöl
  • 2 dl lantmjöl
  • 12 dl vetemjöl
  • salt
  • ½ dl sirap
Gör så här
 
  1. Blanda vetekross, linfrö, solros, havregryn i en skål med ljummet vatten i ca. 2 timmar.
  2. Lägg i jäst, salt, sirap och lös upp jästen i skålen. Tillsätt mjöl tills det blir en deg konsistens
  3. Låt jäsa i 30 min. Sätt på ugnen till 180 grader och grädda i ugn tills de får färg.