Bästa macarons receptet med tryffelkräm fyllning, enkelt och snabbt. Jag har bakat söta franska Macarons med mandel, som är glutenfritt bakverk.
Baka glutenfritt macarons
Macarons betyder visst mandeldeg. Jag hittade ett enkelt macaron recept på Arlas och använde inte recepten med godistermometer och fix med sockerlag och allt. Vet i och för sig inte om den blir godare då men kan dem bli godare. Det här macarons receptet blev supergott och så kul att det är utan gluten och lätt att baka.
Det enda som jag blev missnöjd med var att den rosa färgen blev lite svag, men jag ska prova att ha i lite mer karamellfärg nästa gång. Jag har lovat att ta med mig kakor och cupcakes till ett barnkalas på lördag. Det blir definitivt macarons, busenkelt att göra och så vackert att se på.
Tips för att få fina franska macarons
- När du spritsat ut dem på plåten kan du knacka till lätt underifrån för att få bort bubblor och minska risken att de spricker
- Låt kakorna vila, vilket hjälper dem att inte spricka
- Rör inte runt smeten för mycket, den ska vara trög. Du kan också spritsa ut marängerna.
- Sikta ner mjölet och florsockret för att få en finare smet och jämnare macarons
- Låt marängerna svalna helt innan du lyfter dem försiktigt och fyller dem
Franska Macarons
Goda franska marängkakor.
Ingredienser
- 4 dl florsocker
- 125 g skållad och mald sötmandel eller mandelmjöl, 50 gr är 1 dl
- 1 1/4 dl äggvita ca 3-4 äggvitor
- 1/2 dl strösocker
- ev 2 droppar röd karamellfärg
Tryffelkräm
- 1 dl grädde alt växtbaserat alternativ
- 0,5 dl florsocker
- 100 gr vit choklad
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150˚C.
- Sikta ner florsocker och mandel i en bunke.
- Marängen i en annan bunke: Vispa äggvitan med en elvisp, först på låg hastighet, öka efter hand. Tillsätt strösockret, vispa till en fast marängsmet. Det tar cirka 5 minuter. Testa med marängprovet genom att vända bunken upp och ner, stannar marängen kvar i skålen är den färdig.
- Häll i de torra ingredienserna i marängen och blanda varsamt.
- Spritsa, eller klicka ut med två teskedar, ca 40 klickar stora som femkronor på plåt med bakplåtspapper. Jag fick ut till 2 plåtar. Låt kakorna vila ca 30 minuter på plåten, vilan gör att dom inte spricker i ugnen. Baka i nedre delen av ugnen i ca 12 minuter. kallna.
- Kakorna ska vara lite mjuka i mitten. Dra av bakplåtspappret från plåten till köksbänken, direkt när kakorna kommit ur ugnen. Låt kakorna svalna och fyll sedan med fyllningen och sätt ihop dem till söta små macarons.
Tryffelkräm
- Värm grädde med florsocker. Lägg i finhackad choklad och blanda till en slät kräm. Låt det kallna. Om du inte vill ha mjölk kan du ha kokosgrädde.
Ååh så sööta! 🙂 Smakar säkert underbara med…
Så nu har du bakat dessa goda kakor, tänk att ett litet bakverk kan bli så populärt. Har själv inte provat men skall försöka göra detta, kanske till påsk med lite gul färg.
Med mig är allt bra, lite förkyld men annars ok. Börjar vänja mig vi jobb och vardag och tycker det är riktigt roligt. Men roligast av allt är nog att avsluta kvällen med lite bloggning och en bloggrunda 🙂
Kramar
Vilka fina bilder, Yasemin. Jag blir riktigt sugen på en liten Macaroon. Kul att se att det här fina gamla bakverket börjat dyka upp lite här och där. Makroner minns jag att de kallades när jag var liten.
Tack Nette, ja de smakade sött. Väldigt farliga. 🙂
Louise: Tänk att jag såg ett påskägg idag och tänkte att man borde göra gula macaroons och lägga dem i ett ägg som present. Vi tänker lika 🙂
Ja man vänjer sig väl rätt snabbt vid vardagslivet. Själv uppskattar jag också rutiner i vardagen. Man får mer gjort då. 🙂
Birghitta: Tack så mycket, jag fick tulpaner och uttnytjade dem vid bildtagningen. Man får kreara lite 🙂 Intresannt att jag makroner fanns när du var liten. Jag tycker det är konstigt att jag inte sett dem ute på cafeér. Men på bloggar finns de.
Ser ljuvliga ut!
Din blogg är så himla härlig, Yasemin! Fina bilder som gör att man lätt dröjer sig kvar =)