Fisk med purjolök

Med inspiration av dagens fisktema fortsätter jag i samma spår. En gratäng som i Fisk med purjolök&paprika.

Fisk med purjolök&paprika
fiskpurjo

Med inspiration av dagens fisktema fortsätter jag i samma spår. Det började nämligen med en utsökt lunchbuffé på Sergel Plaza med fiskgratäng. Och den var alldeles suverän med räkor och sparris och perfekt potatismos.

Vi ska nämligen ha seminarie med lunch för våra kunder där i vår och skulle prova innan. Inte alls fel.
Senare fortsatte det med mästerkocken där dem gjorde exakt denna klassiska fiskgratäng. Den måste jag prova senare. Blev lite ledsen att charmiga Maximilian åkte ut. Men kul att Jennie är kvar i alla fall, för hon kan ju laga mat och det är ju huvudsaken. Hennes fiskgryta såg ju för underbar ut. Så idag får ni en fiskrätt av mig med. Smaklig måltid!

Och när jag ändå tittar på alla matprogram kan jag väl recensera dem för er. Om ni missade halv åtta hos mig igår, så måste ni titta på Mimmis recept på recept.nu. Allt hon gjorde var så gott och fint uppdukat. Lammracksen ska jag prova och hennes annanasdessert. 

Fisk med purjolök

Måltid: Huvudrätt
Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • 400 gr fiskfilé ex. torsk
  • 1 purjolök
  • 4-6 st champinjoner
  • 1/2 st röd paprika
  • 3 dl grädde
  • salt, citronpeppar

Instruktioner

  • Skölj grönsakerna. Strimla purjolöken. Skär champinjonerna och paprikan i bitar.
  • Dela fisken på hälften och lägg den i en smord ugnsform och krydda. Lägg på grönsakerna snyggt.
  • Häll grädden över fisken och ställ in i ugnen, 200 C ca 20 min. Servera med pasta.

Lämna gärna en kommentar om receptet nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagramyoutube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3