Visst är det härligt med sol? Vad passar bättre att du kan fika ute medan barnen leker ute i friska luften. Här ett recept på en klassisk enkel äppelkaka med vaniljsås som mamma brukar baka. Alltid enkelt att baka och så gott med en len vaniljsås. Allt smakar gott med vaniljsås.
Äpplen nyttigt
- Äpplen är väldigt näringsrika och visat sig motverka utveckling av både cancer och diabetes
- Stimulerar matsmältning och tarmfunktion så at du får en friskare tarm
- Äpplen bidrar till stöd för lever och njurar för att de bättre ska klara av att avgifta kroppen och på så sätt minskar inflammationer i kroppen
Andra saker du kan göra med äpplen
- Äppelmos som du kan använda i gröt
- Äppelpaj är en god smulpaj att baka
- Äpplen i sallader blir krispigt och gott
- Äppelchips är väldigt goda och kan passa att ta med till utflykten
- Äppelmust om du har mycket äpplen på trädet
Enkel äppelkaka
Ingredients
- 3 st ägg
- 1 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 100 g smör
- 1 dl mjölk
- 1 dl hackade valnötter
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vanillin
- 3 st skivade äpplen
- Garnering: Socker kanel
Instructions
- Börja med att vispa ägg och socker poröst i en skål.
- Smält smör och tillsätt mjölk. Häll i smörvätskan, vetemjölet, bakpulver, vanillin och valnötter i skålen.
- Vänd smeten försiktigt och häll i smord rund form.
- Lägg på de skivade äpplena. Strö över garneringen.
- Grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader. Servera med vaniljsås.
Äppelkaka recept kan du inte ha för många av eller hur. Jag älskar mjuka kakor. Brukar ibland frysa in för att ta fram senare. Även den här goda äppelkakan är en favorit också.
Lämna gärna en kommentar om enkel äppelkaka med vaniljsås nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagram, youtube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3
Saa gott med appelkaka med vaniljsas och underbart med sol ocksa! Ha en harlig vecka:)
Vilken hög och fin kaka, ser jättegott ut! 🙂
Fin blogg du har och mycket vackra bilder. Jag tycker också om att laga mat :=)
Svar: Tack så jättemycket!
Underbara bilder!!!
Åh, såg otroligt gott ut. Mums för äpplen!
Gullunge! Pelagoner måste jag också inhandla några det hör sommaren till. Är så dålig på att pyssla om dem bara…
Ser jättegott ut! Kanske blir en äppelkaka till helgen. Vore inte helt fel!
(Jag lyckades inte hitta din email, därav så använder jag din kommentar funktion.)
Jag vill bjuda in dig till vår tävling: Årets Tapaskreatör 2010.
Sex finalister går till final i Stockholm där en jury bestående av kändisar/kockar väljer ut vinnaren som får ett pris värde 5 000:- plus äran och publiciteten förstås. Det blir även en vin- och vinäger provning i samband med finalen.
Reglerna är enkla – det gäller att komponera passande tapasrätter till ett Chardonnay vin från Sydafrika. Läs mer om reglerna på länk nedan.
Tävlingen sker i samarbete med Tasteline och vi hoppas på publicitet från en rad andra medier som förhoppningsvis din blogg kan dra nytta av. Aftonbaldet har lovats förtur för vidare publicering, först och främst fokus på de 6 finalisterna och därefter på det övriga startfältet.
Vår jury består av Mange Schmidt & Wille Craaford (Artister, matälskare och deltagare i Stjärnkocken), Jürgen Grossmann (Krögare Restaurang GQ Stockholm och sparrisfantast) och Simon Källquist (Sommelier och delägare i Concealed Wines AB).
Innan den 10:e maj behöver vi ditt bidrag eftersom röstningen på nätet då påbörjas. Om du har några funderingar är det bara att du mailar eller ringer mig på 0737-099 182. Du kan även gå in på vår hemsida för mer info.
http://www.concealedwines.com/page.asp?pageID=2612
MVH/
Calle Nilsson
Concealed Wines
Ser helt underbart ut. Äpple och valnötter har jag inte provat. Låter som en spännande kombination.