Älskar! Hur gott är det inte med en klassisk äppelkaka med vaniljsås. Det bästa är att det alltid finns ett äpple eller två i kylen och är de på väg att övermogna är det perfekt att användas för en smarrig efterrätt. Nämligen saftig äppelkaka med vaniljsås som är en återkommande favorit här hemma och det är alltid lika gott med denna mjuka kakan med äpplen och kanel i som serveras med den goda vaniljsåsen.

Godaste äppelkakan
Äpplen är nyttiga och innehåller kostfibrer som är bra för magen och håller vissa cancerformer borta. C-vitaminet hjälper uppbyggandet av nya hudceller. Kolhydraterna håller blodsockret stabilt. Så när du känner ett sötsug ta ett äpple. För att undvika äpplen som besprutats med konstgödsel köp helst ekologiska äpplen eller annars svenska äpplen som i alla fall inte får besprutas efter skörd. Slutligen ta bort skalet om du inte vet ursprung till äpplet, men kom ihåg att det tar också bort flera vitaminer.
Recept äppelkaka med vaniljsås
Äppelkaka med vaniljsås
Ingredienser
- 125 g smör
- 1 ½ dl socker
- 2 ägg
- 2 ½ dl mjöl
- ½ tsk bakpulver
- 2 msk mjölk
- 3-4 äpplen
- 1-2 msk socker
- 1 tsk kanel
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret på låg värme.
- Rör smör och socker pösigt. Tillsätt ett ägg i taget. Tillsätt mjöl, bakpulver och mjölk.
- Smöra och bröda en form (cirka 24 cm i diameter) och häll i smeten.
- Skala och skiva äpplena, stick ner bitarna i smeten. Blanda socker och kanel, strö över kakan. Grädda i 30-40 min.
Våga gå utanför det vanliga och pröva ett nytt recept. Det är stimulerande för hjärnan att ta in nya intryck och smaker. Dadelkaka är ett populärt recept som smakar riktigt annorlunda och oemotståndligt gott.
Fin äppelkaka och alltid gott precis som du skriver!
Mmm… Så god den ser ut.
Det är så roligt hur uppslukade de kan bli av böcker. Lowes dagisgrupp höll på länge med böckerna om Fru Skräck. Var det enda han pratade om 🙂
åh, Bröderna Lejonhjärta är en stor favorit hos mig, det är inte många böcker som slår den <3 Och Äppelkakan ser alldeles ljuvlig ut! Jättefin bild!
Åh, jag följer din blogg och väntar med spänning för varje nytt recept som kommer upp! Min karl har många gånger undrat hur jag lyckats så bra med maten,och då kan man få suga åt sig lite utav äran,han behöver ju inte veta allting :)Fast det egentligen är din förtjänst i slutänden Yasemin 🙂
Sluta för guds skulle inte blogga, du är ju så duktig! Tycker du om att pyssla och göra naglarna fina? Då har min vän Johanna en tävling i sin blogg http://skonhetsbloggen.devote.se/ , jag ville bara tipsa dig! Caroline
Gjrode denna, men min blev inte alls lika hög 🙁
Caroline tack vilket värmande inlägg :). Tack för tipset oxå. Hoppas du får ett härligt nytt 2012. kram.
Anonym: 🙁 Tråkigt. Hoppas det var god ändå.
Äppelkaka ser jättegod ut. Ska man smälta smöret eller röra det med sockret?