Dumlecupcakes med chokladfluff

Gjorde även en sats med dumlecupcakes med chokladfluff till kalaset. Tycker dem blir så himla vackra.

Dumlecupcakes med chokladfluff

Dumlecupcakes med chokladfluff

 
 
Väldigt gott med citronsmaken i muffinsen. Själv tyckte jag att moccacupcakes blev mycket högre och godare. Men på kalaset var det en tjej som älskade dem här. Hon tyckte att dem var mjuka. Vi är ju alla olika. Så även om man tycker att man själv gör något dåligt kan andra uppskatta dem. Kul! En som alltid har uppskattar det jag gjort ända sedan barnaåren är ju ändå mamma. Hon ska få all ära till att jag än idag bakar trots alla misslyckanden. :

Dumlecupcakes med chokladfluff

Ingredienser, 12-16 st

100 g smör
2 dl ekologisk mjölk 3%
1 st citron, skalet
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

1 påse Dumle

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.
2. Smält smöret och tillsätt mjölk och rivet citronskal.
3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt. Rör ner den ljumna vätskan.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
5. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
6. Fyll muffinsformarna till 2/3 med smet. Stick ner några Dumle i varje form.
7. Grädda i mitten avugnen i cirka 20 minuter om du gör stora muffins eller 12-15 minuter om du gör små.

 
Fluff finns här. Det fina tårtfatet är från Cervera för 129 kronor nu.