Brownie med marshmallow, kola och chokladsås

Brownie med marshmallow, kola och chokladsås är en av mina favorit efterrätter med chokladkaka när det kommer till bakning. Det här är det godaste brownies receptet jag bakat, kladdiga och sega brownies med smak av fluffig marshmallow, söt kola och choklad.

Brownie med marshmallow

Brownie med marshmallow

Idag var jag på 1-årskalas och då tog jag med mig den här brownie med marshmallow. Dem blev supergoda och mäktiga. 
 
I den här brownien med choklad använder jag som frosting glasyr dulche de leche, som är kondenserad mjölk som blir till seg kolasås när den kokas. Ovanför det ett lager av marshmallow och sist en ganache på choklad. Jag bakar brownien i långpanna och det passar bra när du vill bjuda den till flera. Har du bråttom kan du hoppa över kolasåsen och marshmallow och göra en ganache på choklad som du toppar brownien med. Men har du tid så rekkommenderar jag verkligen detta recept. Du kommer inte bli besviken. Du kan också göra brownie med valnötter i, det gör jag ibland och det ger en annan konsistens i chokladkakan. Toscatäcke är också populärt på brownie som topping. Jag har också sett att det finns en nutellabrownie på tre ingredienser, som jag vill prova att baka. Har du testat den?  

Brownie med marshmallow, kola och chokladsås

Godaste brownien med tre lager glasyr.
Förberedelser15 minuter
Tillagningstid1 t
Måltid: Efterrätt
Kök: Amerikanskt
Keyword: Choklad
Portioner: 8 pers

Ingredienser

  • 120 g Smör
  • 120 g Mörk Choklad
  • 100 g hackad Mjölkchoklad
  • 3 dl Strösocker
  • 1 tsk Vaniljsocker
  • 2 Ägg
  • 3 dl Vetemjöl
  • 2 msk Kakao
  • 1 krm Salt
  • 150 g Marshmallowfluff
  • 1 burk Dulce de Leche*

Chokladsås

  • 125 g hackad Mjölkchoklad
  • 125 g hackad Mörk Choklad
  • 1,5 dl Vispgrädde

Instruktioner

  • Börja med att smälta smöret och den mörka chokladen över vattenbad.
  • Rör i sockret, vaniljsockret och äggen.
  • Sikta i mjölet, saltet och kakaon.
  • Rör i den hackade mjölkchokladen och blanda så att smeten blir jämn och fin.
  • Bred ut smeten över en smord mindre plåt, ca 20x30cm. Grädda brownien i mitten av ugnen i 175 grader, ca 20 min.
  • Fortsätt sedan med att ta ut kakan ur ugnen och strö över marshmallowsfluffen. Sätt in brownien i ugnen igen och låt marshmallowslagret precis smälta, de ska inte ta färg. Bred över dulce de leche över marshmallow lagret.
  • Koka upp grädden till sista lagret, rör i den hackade chokladen och vispa tryffeln slät. Sist bred tryffeln över dulce de leche-lagret.
  • Förvara brownien i rumstemperatur upp till 1 dygn, sedan skall den in i kylen! 🙂 Lycka till!!
  • * Dulce de leche får man genom att koka en burk kondenserad mjölk på svag värme i 2-2,5 timmar. Fyll på då och då med vatten i kastrullen, burken skall vara täckt under hela kokningen.

Gillar du brownies, kanske du också gillar dessa: 
Brownie cake