Auberginemeze till grillat

Auberginemeze är en självklarhet när jag grillar på mitt buffébord. Blanda aubergineköttet med yoghurt och vitlök. Möms!

Auberginemeze är en självklarhet när här ska grillas.

Auberginemeze är en självklarhet när jag grillar.

Att grilla på sommaren är så mysigt. Vi har en grill på vår utegård som vi använder gemensamt av föreningen. Där brukar vi grilla på sommaren. Något som jag ofta grillar är auberginer, jag tycker att det är så gott för den har en så fyllig och mjuk smak. Du kan göra mezen nedan eller så kan du göra en auberginesallad där du blandar det grillade aubergineköttet med hackad lök, tomat, gurka och olivolja, också väldigt gott. 

Förvara aubergine i plast i kylskåpet för att få bättre hållbarhet. Den ska du inte förvara med andra grönsaker eller frukter som har etylen ex. tomat, äpplen, som påskyndar att den mognar snabbare.

Recept auberginemeze

Auberginen får ligga och glöda på grillen tills skalen mjuknar och blir svarta, det tar ganska lång tid för aubergine eftersom den innehåller mycket vätska. Skalen skalar man av när auberginen svalnat något, det kan vara lite pilligt, och sedan hackar du auberginköttet fint i tunna strimlor. Sedan blandar du auberginen med yoghurt, en pressad vitlök, salt i en skål. Bryn lite olja med torkad mynta, chilipeppar och häll över din meze. Servera till kött eller kyckling.

Prova även auberginebåtar!