Kladdkaka med choklad

Choklad för en lyxigare vardag! Den här Kladdkaka med choklad av nutella och kokos är riktigt gott. I helgen hade jag en barndomsvän på besök och bjöd henne på fika.

Kladdkaka med nutella och kokos

Kladdkaka eller swedish brownie som det också kallas är en dröm för chokladälskaren. I det här receptet Chokladkaka med kokos finns även nutella som gör den ännu godare. Om du vill kan du prova dulche de leche som topping. 

Lyckas med din kladdkaka med choklad

  • Vispa ingredienserna för hand och precis så att de går ihop till en smet
  • Ugnen får inte ha för hög värme, mac 175 grader.
  • Ha koll på den sista minuterna och ta ut den när den är precis lite dallrig i mitten men ändå torr när du provar mest teststickan. 
  • Låt den svalna i rumstemperatur

Källa: Hembakat

Kladdkaka med choklad

Chokladkaka med kokos
Portioner: 12 bitar

Ingredienser

  • 200 g smör smält
  • 3 ½ dl strösocker
  • 4 ägg
  • ¾ dl kakao
  • 1 krm salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ca 1 ½ dl Nutella
  • 3 dl vetemjöl

Till formen

  • ¾ –1 dl kokos

Garnering

  • ca 1 dl Nutella

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Smörj botten och kanterna på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter med smör. Strö över rikligt med kokos.
  • Rör ihop smör och socker i en bunke.
  • Tillsätt ägg, kakao, salt, vaniljsocker, nutella och mjöl. Blanda ihop allt till en smet.
  • Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 35–40 minuter. Låt kakan svalna och ringla sedan över nutella. Låt kakan stå svalt i några timmar innan servering.

Prova gärna den här kladdkakan med kokostäcke!

Lämna gärna en kommentar om receptet nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagramyoutube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3