En mjuk äppelkaka glutenfri med vaniljsås går alltid hem. Den här är bakad på mandelmjöl och kokosmjöl och är väldigt god.
Äppelkaka glutenfri
Baka mjölk och glutenfri kaka du också. Jag undviker gluten i min antiinflammatoriska kost, eftersom den kan trigga inflammationer och jag mår bättre utan. Dessutom innehåller mandelmjöl mer näring än vetemjöl och är ett bättre val för din kropp. Den här goda glutenfria äppelkakan är bakad med mandelmjöl.
Äpple näring
- Äpplen är väldigt näringsrika och innehåller fibrer och pektin som är bra för tarmen.
- I skalet finns antioxidanten flavonoider som tros skydda mot cancer.
- En hel del antioxidanter
- Även positiva effekter har man sett på att den kan minska diabetes på grund av antioxidanten quercetin.
Mjuk äppelkaka glutenfri
Mjuk äppelkaka glutenfri
Servings: 6 pers
Ingredients
- Till formen
- 1 msk smör
- 1 msk riven kokos
Smet
- 2 dl mandelmjöl
- 2 dl kokosmjöl
- 1 dl potatismjöl
- 2½ dl strösocker
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 150 g mjukt smör smält
- 2 ägg
- 1 dl grädde
- 3 äpplen
- Kanel
Instructions
- Sätt ugnen på 175°.
- Pensla en bakform, 24 cm i diameter, med smält smör. Strö formen med kokos.
- Blanda alla de torra ingredienserna. Rör ner det mjuka smöret. Tillsätt ägg och grädde. Blanda väl och häll smeten i formen.
- Skala och kärna ur äpplena. Skiva tunt och lägg dem tätt i smeten och pudra kanel över. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt den svalna några minuter i formen innan du lägger över den på ett fat. Servera kakan ljummen, gärna med vaniljsås, glass eller vaniljkvarg.
Den här goda glutenfria morotskakan är också lätt att baka!
Lämna gärna en kommentar om receptet nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagram, youtube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3