Biscotti med tranbär&choklad är supergott. Saffransbiscottina jag gjorde sist tog slut snabbt. Det smakar gott med en bit biscotti till kvällsteét. Vi har fått dille på torkad tranbär med valnötter här hemma, därför provade jag med tranbär i biscottin och det smakade bra.
Hur bakar man en deg
Det enda var att biscottin blev lite torrare den här gången än sist. Men det märkte jag redan på degen att den var torr. Jag borde kanske ha tillsatt mindre vetemjöl. Det kan ju vara små saker som ändrar sig från gång till gång, exempelvis att jag inte mätt smöret exakt eller att äggen var mindre denna gång. Så var försiktiga när ni tillsätter vetemjölet. Tillsätt lite i taget tills det blir en mjuk deg. Den ska inte bli för hård.
Recept Biscotti med tranbär och choklad
Biscotti
Ingredienser
- Ingredienser ca 30 st
- 100 g smör
- 2 st ägg
- 1.5 dl strösocker
- 5 dl vetemjöl
- 1.5 tsk bakpulver
- 100 g hackad mörk choklad
- 1 dl torkad tranbär
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret och häll över i en bunke och rör ner äggen.
- Blanda de torra ingredienserna och vänd ner det i bunken. Efter att du fått till en deg tryck försiktigt in choklad och tranbär i den.
- Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt.
- Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
- Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
- Skär längderna i 1 cm tjocka skivor.
- Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
- Stäng av ugnen och låt skorporna svalna.
Prova Saffransboscotti!
Lämna gärna en kommentar om goda biffar nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagram, youtube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3
Biscottis är något som jag fastnat för nåt otroligt. Gott och väldigt roligt och enkelt att exprimentera med 🙂
Det låter gott med tranbär! Jag testade typ samma variant som du gjort här fast aprikos och valnöt, kalasgott det också 🙂
Biscotti i alla dess former är ju fantastiskt gott. Tranbär och choklad låter som en toppenkombination.
Låter gott! Har inte provat torkade tranbär i nåt sött bakverk men har däremot haft i det i sallader. Det kan jag tipsa om om du inte redan provat det! 🙂
Åå…biscotti är så gott!! Torkade tranbär är ju supersmakigt. Måste testa!!