Saffransbiscotti glutenfria

Under julen är det vanligt att ta fram saffranskryddan och baka med den. Men glutenfria saffransbiscotti med mandel är så gott att jag gärna vill ha det alla dagar.

Goda saffransbiscotti glutenfria

Baka glutenfria småkakor

När du jobbar med glutenfri mjöl kan det vara en idé att blanda olika sorter för att få bra konsistens. När jag enbart hade mandelmjöl fick jag inte ihop degen och la därför till glutenfri mjölmix, men du kan även prova andra mjölsorter såsom kokosmjöl, kikärtsmjöl.

Italienska biscotti är så enkla och tacksamt till fikat. Lätt och gott och det går att variera biscotti med choklad, kardemumma, citron eller valnötter ifall du skulle tröttna på saffran och mandel. Varför inte prova chokladbiscotti?

Tips att för godaste saffransbiscotti glutenfria:

  • Att sikta de torra ingredienserna ger luft i dem och ger en lättare kaka.
  • Blanda ihop de våta ingredienserna för att få de att gå ihop ordentlig.
  • När du blandar de våta och de torra ingredienserna så knåda försiktigt för att få ihop degen. När den har gått ihop så fortsätt inte blanda.
  • Separera degen i två lika stora delar. När de har gräddats i första omgång så vänta tills de är svala och går att skära.
  • Använd ingredienser i rumstemperatur. Detta skapar en bättre biscotti deg.
  • Lägg bara ut två längder av biscottin på plåten, eftersom de sprider ut sig.
  • Förvara i cirka fyra veckor i lufttät burk i rumstemperatur.

Saffransbiscotti glutenfria

Supergoda biscotti.
Förberedelser5 minuter
Tillagningstid30 minuter
Måltid: Efterrätt
Kök: Italienskt

Ingredienser

  • 75 g rumsvarmt smör
  • 1 dl kokossocker
  • 2 ägg
  • 40 g mandel
  • Påse saffran samt 1 msk kokande vatten
  • 1 tsk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • 4-6 dl mandelmjöl
  • 2 dl glutenfri mjölmix

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Lös upp saffranet med vattnet.
  • Rör smör och socker poröst. Tillsätt ägget och blanda.
  • Häll ner resterande ingredienser, saffran och rör till en deg.
  • Forma degen i tre längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  • Grädda i 175 grader i ca 20 minuter. Ta ut plåten och sänk värmen till 100 grader. Skär längderna i sneda bitar. Sätt tillbaka plåten i ugnen och låt torka i ca 20 minuter. De är mjuka fortfarande när de kommer ut. Låt svalna.