Kappadokien guide 2022

Kappadokien är magiskt vacker. En historisk stad med unika naturupplevelser. Mamma har sitt hus här och från balkongen kan vi se de vackra bergsformationerna. Det är som att tas till en annan tid. Läs min Kappadokien guide för sevärdheter och måsten.

Kappadokien guide

Vi började semestern i mammas hus i Kappadokien och umgicks med släkt och vänner. Det är väldigt lugnt där, dock väldigt varmt på dagen så det blir ofta att man är inomhus eller så går vi och badar i någon pool.

Kapadokya sevärdheter

Eftersom det inte ligger vid kusten så finns det ingen strand. Vi brukar gå till en pool där dem har simundervisning på dagen och både Vera och Emin har fått gå i simskola.

Regionen Kapadokya är väldigt vackert på många sätt. Det finns vackra bergsformationer i naturen och många hotell erbjuder övernattning i det här området. Bergsformationerna har bildats från en explosion i början som sedan formats med vind och vatten till fina underverk. 

Att gå upp i solnedgången och se luftballongerna över det historiska landskapet är magiskt. Som en dröm! Historien går tillbaka till utbrottet av de två vulkaniska bergen i centrala Anatolien, Erciyes och Hasan-bergen. Regionen bildas sedan av vindens luft som bildar de vackra sagoformationerna. Om du är intresserad mer av historian läs här.

Göreme

Göreme är mittpunkten i området och det är väldigt vackert här.

Göreme Open air museum
Här finns flera kyrkor med målningar i grottorna bevarade.

Uchisar

Uchisar fortet är verkligen vackert och värt ett besök. Besök den här söta staden och bekanta dig. Finns också jättefina restauranger längs vägarna på väg upp mot staden.

Avanos

En mysig stad där du kan gå runt och titta. Här finns mysiga restauranger och frukostställen vid ån.

Vandring i Kappadokien

I år passade vi på att gå på en guidad tur med övernattning. Det var supermysigt att få ta del av lokalbefolkningen, de som ordnade och var med var enbart lokala. På morgonen när vi vaknade såg vi ballongerna. Så härligt minne för livet.

Kappadokien Göreme

Överallt i göreme är det så här fina hus. Man blir så överväldigad av all skönhet.

Läs även min tidigare Kappadokien guide när jag åkte luftballlong.

Lämna gärna en kommentar om receptet nedan, följ gärna mina andra kanaler som instagramyoutube, så att jag vet att mitt engagemang med att dela recept uppskattas. <3