Piroger med ost går bra att variera med valfri fyllning. Smält ost är alltid en favorit. Receptet ger en riktigt mjuk deg och smält ost i, kan det bli bättre? Praktiskt att fylla frysen med Runda piroger med ostfyllning. Alltid bra att ha om du får oväntat besök.
Piroger med ost
Den här gången var pirogerna en förberedelse för E´s födelsedagskalas. Så smidigt när du kan förbereda maten dagen innan gästerna kommer. Det kommer bli en fest för släkten och en för dagiskompisar. Och medan jag bakar passar E på att busa och gömma sig. Gullunge 🙂 Emin önskar sig alltid Macarons oxå när han fyller år, här är recept till macarons.
Recept Runda piroger med ostfyllning
Piroger med ost
Ingredienser
- 2 paket jäst
- 4 dl standardmjölk
- 1,5 dl solrosolja
- 3 msk turkisk yoghurt
- 1 msk strösocker
- ca 15 dl vetemjöl
- Salt
- Fyllning
- Riven hushållsost
- Pensling
- 2 ägg riven ost
Instruktioner
- Smula jästen i en stor skål. Värm mjölken till 37C och häll i skålen. Lös upp jästen ordentligt.
- Tillsätt de övriga ingredienserna. Jobba ihop degen och använd mjöl tills det blir en deg. Låt jäsa under bakduk ca 40 min.
- Under tiden kan du göra fyllningen. Riv ost.
- Sätt ugnen på 240 C. Ta degen och dela den i 30 bitar. Sedan tar du varje degbit och rullar den till en bulle och plattar ut med händerna till en cirkel. Fyll den och nyp ihop till en boll. Platta ut lite lätt med handen. Lägg över pirogerna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med ägg och strö över ost. Låt jäsa ca 15 min. Och in i ugnen ca 10 min tills de får färg.
Lämna gärna en kommentar om inlägget eller en recension nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagram, youtube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3
Tusan, man ska inte kika in hos dig om man bara druckit svart kaffe o liten macka för flera timmar sen *gapskratt*
Det här låter också så gott, men gärna med beyaz peynir ;). Vi åt något alldeles supergott när vi bodde i Alanya, poca tror jag det hette. gudomligt gott… 🙂
Lät gott!
Mera goda pirogrecept… känner mig manad! Snart är det påsk, hur firar ni då?
Kom på en annan sak, vi är så många matbloggare och några av oss känner varandra mer än andra. Tänk om vi kunde träffas så många som vill och ha ett litet matbloggskonvent i den stora staden. Visst hade det varit kul…. behöver ju inte vara så komplicerat….. men men idéer har jag många.
kram Louise
Du har så rätt Elisabeth, mycket godare med fetaost men jag ville prova ngt nytt. 🙂
Jättebra idé Louise, jag är på 🙂
det har ser riktigt gott ut och piroger ar fantastikt bra att ha i frysen om man behover ata nagot snabbt!
Onskar en Glad Pask 🙂