Klassiska profiterole med choklad och frosting. Min söta brorsdotter tycker om dessa bakelser även kallade petit choux så mycket och ville gärna att vi skulle baka dem tillsammans.
Vill inte veta hur många jag lyckades få i mig av profiterol. Tog slut på minuten och fastän det var så många undrade vi alla vart de tog vägen. Även dessa profiterole med hallonfrosting är supergoda och tar slut i ett nafs.
Recept profiterole med frosting
Profitorole med choklad
Ingredienser
- 100 g smör
- 2 dl vetemjöl
- 3 st ägg
- 3 dl vatten
- 1 msk kakao
- Frosting
- 100 g philadelphiaost
- 2 dl florsocker
- 1 dl vispad grädde
- 1 msk lemoncurd
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Lägg smör och vatten i en kastrull och koka tills smöret har smält. Fortsätt sedan med att lägga i mjöl och vispa kraftigt tills det släpper botten. Låt svalna.
- Tillsätt ett ägg i taget och vispa kraftigt. Vila degen i 10 minuter.
- Spritsa ut cirka 20 st bollar. Grädda i 20 minuter längst ner i ugnen. Låt stanna kvar i eftervärmen i 10 minuter till.
- För frostingen blanda ihop florsocker och philadelphiaosten till en slät kräm. Blanda i lemoncurd och hårt vispad grädde.
- Fyll profitorol med frostingen och servera.
Lämna gärna en kommentar om receptet, följ gärna mina andra kanaler som instagram, youtube, så att jag vet att mitt engagemang med att dela recept uppskattas. <3
Baka gärna en glutenfri fransk chokladtårta
Verkar påminna om petit chouxer och det gillar jag så det här är nog helt i min smak.
Ser supergott ut!
Vilka fina bilder! O du ska veta att jag är rätt avis på din fina maskin! Själv har jag lånat svärmors assistent som SÅ stolt står på diskbänken, trots mer än ett par år på nacken funkar alldeles perfekt!!!
Bilderna är faktiskt bättre. Vad berodde det på?
Bakelserna ser jättesmaskiga ut. Vi har kalas till helgen för Benjamin som fyller 11 år. Är de svårbakade?
Jag köpte kameran i dag som jag bloggat om. Så nu får vi se hur det går. Får nog blogga med den gamla kameran tills jag lärt mig den nya:)
Så goda de ser ut, ska jag teste nån dag.