Stekt sparris med fetaost

Stekt sparris är gott som tillbehör till lax eller kyckling. Jag brukar oftast koka mina lätt i saltvatten. Den här gången stekte jag dem och det blev mycket godare och spänstigare som Sparris med fetaost och pinjenötter. Har ni något bra tillbehör till stekt sparris ni brukar använda?

Stekt sparris

Nyttigt med stekt sparris

  • Grön sparris innehåller kalium, fosfor, kalcium, folsyra och vitaminerna A, B1, B2, C och E.
  • Den innehåller få kalorier, fibrer som är bra för tarmarna och antioxidanter som skyddar celler i kroppen från oxidering. Det är jätteviktigt att vi äter tillbehör till kyckling och fisk i form av grönsaker.
  • Fibrerna är viktiga för kroppens funktioner i tarmarna, så gör det en vana att alltid köpa med grönsaker från affären. Enligt iform är den gröna sparrisen nyttigare än den vita, eftersom den innehåller immunförsvarshöjande antioxidanter. Andra produkter som innehåller mycket antioxidanter är bär, och de kan du få i dig enkelt genom att dricka en god läskande smoothie.

Fakta sparris

Säsong maj- september.
Vit växer under jorden och behöver ses över så att den inte får ljus. Har grövre skal.
Grön får fotosyntes och bildar klorofyllfärgen.
Sparris får mer hållbarhet om du lägger den i vatten som snittblommor.

Stekt sparris med fetaost och pinjenötter

Måltid: Smårätter

Ingredienser

  • 6 st sparrisar
  • 50 gr fetaost
  • Pinjenötter
  • 2 msk olja
  • Salt

Instruktioner

  • Bryn pinjenötterna på medelvärme i olja. Tillsätt sparrisarna och stek vidare i några minuter.
  • Smula i fetaosten och salta.
  • Servera som tillbehör till fisk eller fågel.

Kika in grillad paprika med feta!

Lämna gärna en kommentar om receptet nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagramyoutube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3