Buffé och kalas – turkiskt buffébord

När du får många gäster är det enkelt att servera buffémat och låta gästerna plocka av det dem vill. Dessutom är det ju så gott med plockmat, frasiga börek, mjuka piroger, en god bulgursallad med olika dippsåser, grillade kycklingar och köften. Välkommen in till mitt turkiska buffé och kalas!

Buffé och kalas

Buffé och kalas

Tips på bästa maten för buffé och kalas

Finns det något härligare en att bjuda på massor av mat och godsaker till sina gäster. Och sen sitta och njuta av sällskapet är livet. 

  1. Huvudrätt: Börja med att fundera på vad du vill servera som huvudrätt. Har du en grill kan du grilla kyckling, kött, köfte, halloumi. Det är vanligt att också servera mucverplättar, dolma, vinbladsdolma, linsbiffar och är matigare.
  2. Tillbehör till huvudrätten: En vanlig grön sallad, bulgursallad kisir, börek med olika fyllningar som potatis, fetaost, köttfärs, pizza, piroger med fyllningar, aubergineröra, auberginesallad, tabbouleh, potatissallad, grillade grönsaker som champinjoner och majs, en god pastasallad med mayo, en god paj som kycklingpaj. 
  3. Såser: Såser som passar är morotsröra, rödbets tsatsiki, auberginemos, hummus, muhammara, paprikasås, vitlökssås, ezme – stark tomatsås.
  4. Sötsaker: En mjuk kaka exempelvis äppelkaka med vaniljsås eller en god chokladtårta, kakor exempel äppelkakor med kanel, bullar, en somrigare cheesecake. 
  5. Dricka: En läskande lemonad eller ayran, yoghurtdricka smakar gott till maten. Och givetvis turkiskt té.