Pizza topping inspiration

Pizza på bordet passar bra på buffébordet eller en pizzakväll. Det bästa är att man kan välja pizza topping med valfria tillbehör. På mina har jag tomatsås, champinjoner, paprika, kycklingar och salami med ost på den andra.

Pizza på bordet

Pizza recept 

När du bakar din pizzadeg kan du utgå från det här basreceptet och tomatsåsen. Om du bakar pizza ofta kan det finnas idé att köpa en pizzasten för hemmaugnar,  då den värmer pizzan underifrån som blir godare. Om du inte har pizzasten kan du prova att ha plåten/ stekpannan (som klarar ugn) i ugnen innan så att den är varm när du lägger på pizzan.

Pizza topping tips 

Godaste pizza toppingen hittar du här.

  • Ost – västerbottenost, mozarella, parmesan
  • Svamp – Champinjoner, kantareller
  • Kött/ fågel – köttfärs, oxfilé, kebab, kyckling
  • Grönsaker – tomater, lök, vitlök, broccoli, zucchini, aubergine, paprika, oliver
  • Hetta – Jalapeno, chili
  • Dekoration: Ruccola, pesto, olivolja, fetaost, basilika

Eller varför inte prova att baka en smaskig pizza på gourmetstål som Nette har gjort.

Pizzakväll

Jag var hos en vän idag där vi pratade om olika saker. Jag säger bara en sak, omge er med människor som ger er positiv energi. Livet är för kort för att slösa bort det och vi måste börja med att älska oss själva. Sedan tror jag att vi hittar människor som älskar oss för den vi är. 

Pizza

Ingredients

  • 50 g färsk jäst
  • 2 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 0.5 dl olivolja
  • 3 dl ljummet vatten
  • 7 dl vetemjöl special

Instructions

  • Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke.
  • Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg. Spara resten av mjölet till utbakning.
  • Jäs degen i bunken under bakduk i cirka 25 minuter.
  • Dela degen på 4 bitar och baka ut dem med kavel på mjölat bakbord.
  • Sätt ugnen på 250 grader. Häll över tomatsås och valfri topping.
  • Grädda mitt i ugnen i 5–10 minuter. Ta ut pizzan.

Tomatsås
2 st vitlöksklyftor
1 msk smör
5 st tomater
1 msk flytande honung
1 tsk vitvinsvinäger
salt
svartpeppar

Gör så här
1. Skiva vitlöken tunt och tärna tomaterna fint.
2. Värm en kastrull och fräs vitlöken lätt i smör.
3. Tillsätt honung och finhackad tomat. Koka såsen tills tomaterna är
helt mjuka och såsen har tjocknat, ca 20 minuter.
4. Smaksätt med vinäger, salt och svartpeppar. Låt svalna.

Prova även Turkisk pizza!

Läs om min semester på lyxiga all inclusive hotellet Titanic deluxe golf Belek!

Lämna gärna en kommentar om inlägget nedan, följ gärna mina andra kanaler som instagramyoutube, så att jag vet att mitt engagemang med att dela recept uppskattas. <3