Den speciella smaken i söt efterrätt med valnötter (Bulamac) är Pekmez (druvsirap), som de boende gör själva i Cappadocia. Den garneras med brynt smör och valnötter på.
Recept söt efterrätt (Bulamac)
I Kapadokya trakten finns det mycket vindruvor och där tillverkar de även mycket lokalt vin. Men får man inte tag på pekmez kan man även göra desserten på socker.
Turkisk efterrätt – Bulamac
Portioner: 4 pers
Ingredienser
- 6 dl vatten
- 2 dl pekmez druvsaft (eller socker)
- 1 dl vetemjöl
- 1 dl hackad valnötter
- 15 gr smält smör
Instruktioner
- Blanda ihop vatten, pekmez och mjöl i en teflonpanna. Värm på medelvärme och rör om konstant med en teflonvisp ett bra tag tills det får en tjock konsistens. När den tjocknat ska den koka lite, små bubblor som poffar upp så att smaken av mjöl går bort. Om den blir för tjock kan du späda ut med lite vatten.
- Häll upp i en form.
- Bryn smör och garnera det brynta smöret och hackade valnötter. Servera ljummen.
Lotus boscoff tiramisu var väldigt enkel att baka och riktigt gott.
Lämna gärna en kommentar om goda biffar nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagram, youtube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3
ser himla gott ut det där och valnötter är så gott
Det ser verkligen jättegott ut! 🙂
/ Jenny
den ser helt fantastisk ut! hoppas att ni har haft en fin helg!