Med inspiration av dagens fisktema fortsätter jag i samma spår. En gratäng som i Fisk med purjolök&paprika.
Med inspiration av dagens fisktema fortsätter jag i samma spår. Det började nämligen med en utsökt lunchbuffé på Sergel Plaza med fiskgratäng. Och den var alldeles suverän med räkor och sparris och perfekt potatismos.
Vi ska nämligen ha seminarie med lunch för våra kunder där i vår och skulle prova innan. Inte alls fel.
Senare fortsatte det med mästerkocken där dem gjorde exakt denna klassiska fiskgratäng. Den måste jag prova senare. Blev lite ledsen att charmiga Maximilian åkte ut. Men kul att Jennie är kvar i alla fall, för hon kan ju laga mat och det är ju huvudsaken. Hennes fiskgryta såg ju för underbar ut. Så idag får ni en fiskrätt av mig med. Smaklig måltid!
Och när jag ändå tittar på alla matprogram kan jag väl recensera dem för er. Om ni missade halv åtta hos mig igår, så måste ni titta på Mimmis recept på recept.nu. Allt hon gjorde var så gott och fint uppdukat. Lammracksen ska jag prova och hennes annanasdessert.
Fisk med purjolök
Ingredients
- 400 gr fiskfilé ex. torsk
- 1 purjolök
- 4-6 st champinjoner
- 1/2 st röd paprika
- 3 dl grädde
- salt, citronpeppar
Instructions
- Skölj grönsakerna. Strimla purjolöken. Skär champinjonerna och paprikan i bitar.
- Dela fisken på hälften och lägg den i en smord ugnsform och krydda. Lägg på grönsakerna snyggt.
- Häll grädden över fisken och ställ in i ugnen, 200 C ca 20 min. Servera med pasta.
Lämna gärna en kommentar om receptet nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagram, youtube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3
Vilken härlig fiskgratäng, ja det var verkligen tråkigt at maxmilian åkte ut, men ännu tråkigare om Jennie åkt ur, himla tur hon klarade sig, fast jag hade inte räknat med annat än att det skulle gå galant för henne i sista momentet, fiskgrytan som hon gjorde
Ja, den där ananasdesserten gick verkligen inte av för hackor, vi blev oxå så sugna på att prova den. Sen gillade vi de där sockerkorgarna som låg som ett galler över bären som serverades i onsdagens avsnitt.