Imorgon är det Alla hjärtans dag, vilket är en utmärkt dag att fira med dig själv, vänner eller familj. Älska dig själv och var generös med att ge kärlek och ta emot. Varför inte bjuda på godsaker som Red velvet pannkakor glutenfria med kokosgrädde till frukosten.
Vilket glutenfritt mjöl passar red velvet pannkakor glutenfria?
Mina glutenfria pannkakor är bakade med mandelmjöl och bovetemjöl. Pannkakor utan gluten går också bra att baka med andra glutenfria mjölsorter såsom glutenmix, finax, lailas, bovete, havremjöl, kokosmjöl, majsmjöl, fiberhusk. Prova dig fram om du inte har bakat glutenfritt tidigare, så kommer du hitta det mjöl som passar dig.
Varför används vinäger i Red velvet godsaker?
Anledningen är att vinäger i början användes för att skapa en reaktion med bikarbonat och kakao för att få den röda färgen. Den hjälper också kakan att bli högre i reaktion med bikarbonat.
Red velvet pannkakor glutenfria
Ingredienser
- 2 1/2 dl valfri nötmjölk
- 1 msk vinäger
- 1 ekologisk ägg
- 3 dl mandelmjöl + bovetemjöl Ta lika delar
- 2 tsk bakpulver
- 1/2 tsk bikarbonat
- 2 msk kokossocker annat socker går också bra, som björksocker
- 30 g smält smör Kokosolja går säkert också bra
- 2 tsk kakao
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 nypa saltca 1 tsk röd färg
- Smör till stekning
- Kokosgräddefrosting:
- 1 dl färskost eller uteslut om du vill ha mjölkfri1 dl kokosgrädde1,5 msk kokossocker1 tsk vaniljpulver
Instruktioner
- Börja med att blanda mjölk och vinäger och låt det stå en stund.
- Under tiden blanda ihop de torra ingredienserna.
- Sedan tar du mjölkbunken och blandar i ägg, den röda färgen och smält smör. Häll i skålen med de torra och blanda till en smet. Fortsätt med att steka pannkakorna i smör.
- Mixa kokosgrädden så att den blir fluffig. Rör ihop med övriga ingredienser.Servera pannkakorna med kokosgräddefrosting och färska hallon eller banan.
Prova även min Red Velvet cake om du gillade pannkakorna. 🙂