Pitabröd med valnöt&kycklinggucka

Pitabröd med valnöt&kycklinggucka blev jättegott. Pitabrödet kan jag varmt rekommendera, det blev riktigt mjukt och perfekt att frysa in.


Vitlöken smakade ganska mycket, så gillar man inte det kan man ta mindre eller hoppa över den. Uppskattades av de äldre i familjen. Guckan gick inte hem hos 3-åringen, men pitabrödet gick bra. Jag frös även in pitabröden som blev över. Praktiskt att ta fram när man vill laga något snabbt.

Pitabröd med valnöt&kycklinggucka

Pitabröd med valnöt&kycklinggucka

Recept pitabröd (ca. 25 st)

8 dl vatten
1 paket jäst
1 msk olivolja
ca. 16 dl vetemjöl
1 msk salt

Gör så här
1. Blanda ljummet vatten, jäst, olivolja och salt i en bunke. Tillsätt vetemjöl och arbeta till degen släpper bunkens kanter. Låt jäsa ca 30 min.
2. Dela degen i 25 delar och forma varje del till en centimetertjocka runda kakor. Låt jäsa under handduk i ca 20 minuter.
3. Sätt på ugnen på 275 grader. Vänd på bröden och grädda dem i den varma ugnen i ca 6-7 minuter.
4. Låt bröden svalna på galler under en handduk.

Recept valnöts&kycklinggucka

2 st kycklingfilé
1 msk olja
5 st gamla brödskivor
80 gr valnötter
1-2 st vitlöksklyftor
3 dl vatten
1 tsk svartpeppar
2 tsk salt
1/2 tsk rödpeppar

Gör så här
1. Skär kycklingfilén i stora bitar och lägg i en kastrull med 3 dl vatten och salt. Koka på svag värme i ca. 20 minuter eller tills köttet är vitt. När den kokat färdigt delar man den i tunna tunna skivor med händerna och lägger upp på ett fat. Spar kycklingfonden.
2. Lägg vitlök, brödskivorna och vanötterna i matberedaren och hacka till en röra. Tillsätt sedan 1 dl av kycklingfonden, alltså vattnet som kycklingen kokat i. Lägg guckan över kycklingen.
3. Lägg rödpeppar och svartpeppar i olja och värm. Häll sedan över guckan.

Nu kan du fylla pitabröden med röran. Ljuvligt gott.

Om du gillar denna så prova mitt valnötsbröd!