Varm rostbiff med grönsaksfräs

Här kommer receptet på huvudrätten varm rostbiff med grönsaksfräs som jag lovade. På tallriken finns också stekt potatis och sallad.

Varm rostbiff med grönsaksfräs

Varm rostbiff med grönsaksfräs

Recept Varm rostbiff med grönsaksfräs

Ingredienser, 4-6 personer

  • cirka 1 kilo rostbiff färsk
  • salt och malen svartpeppar
  • 1 klyfta vitlök
  • olja

Gör så här

  1. Värm ugnen till 125°. Massera in olja, pressad vitlök runtom och krydda köttet med salt och peppar.
  2. Om du vill kan du också bryna köttet lite snabbt i smör för att få en färg på ytan.
  3. Stick en köttermometer i den tjockaste delen av köttbiten och ställ in i nedre delen av ugnen. Stek till innertemperatur 60°. Det tar cirka en timme för ett kilo kött. 
  4. Låt köttet vila 15 minuter innan du skär upp det. Skär i ½ cm skivor. Laga sås av stekskyn eller sila den bara och servera till.

Grönsaksfräs
2 Aubergine
1 Squasch
2 Charleston (grön turkisk paprika)
1 tomat stor
Olja
Salt, peppar

  1. Skiva aubergine och squash i bitar. Stek dem i rikligt med olja till de mjuknar och ta av från värmen. Gör en tomatsås genom att skala och hacka en tomat. Stek tomaten i olja med kryddor. Låt puttra i några minuter tills den blir mjuk. Blanda i aubergine och squash.

Prova laga hemmagjord kall rostbiff!