Här kommer receptet på huvudrätten varm rostbiff med grönsaksfräs som jag lovade. På tallriken finns också stekt potatis och sallad.
Recept Varm rostbiff med grönsaksfräs
Ingredienser, 4-6 personer
- cirka 1 kilo rostbiff färsk
- salt och malen svartpeppar
- 1 klyfta vitlök
- olja
Gör så här
- Värm ugnen till 125°. Massera in olja, pressad vitlök runtom och krydda köttet med salt och peppar.
- Om du vill kan du också bryna köttet lite snabbt i smör för att få en färg på ytan.
- Stick en köttermometer i den tjockaste delen av köttbiten och ställ in i nedre delen av ugnen. Stek till innertemperatur 60°. Det tar cirka en timme för ett kilo kött.
- Låt köttet vila 15 minuter innan du skär upp det. Skär i ½ cm skivor. Laga sås av stekskyn eller sila den bara och servera till.
Grönsaksfräs
2 Aubergine
1 Squasch
2 Charleston (grön turkisk paprika)
1 tomat stor
Olja
Salt, peppar
- Skiva aubergine och squash i bitar. Stek dem i rikligt med olja till de mjuknar och ta av från värmen. Gör en tomatsås genom att skala och hacka en tomat. Stek tomaten i olja med kryddor. Låt puttra i några minuter tills den blir mjuk. Blanda i aubergine och squash.
Prova laga hemmagjord kall rostbiff!
Ser verkligen så gott ut
Biff'e bayılıyorum yaa, süper olmuş buda valla acıktım şimdi 🙂
Ne guzel isde, yapmasi cok da kolay 🙂 Olmadi bir gun Bahar´la gelin ikram edeyim 🙂